Help elkaar met NLwerktdoor 

Laatste update 28 april 2020 Leestijd: 2 min

NLwerktdoor.nl is van start gegaan Dit digitale platform brengt vraag en aanbod in werk samen tijdens de coronacrisis. Nu door de crisis aan de ene kant sectoren zijn waar weinig of zelfs geen werk is en er aan de andere kant personeelstekorten zijn, kan NLwerktdoor uitkomst bieden voor beide partijen. 

NLwerktdoor.nl is een initiatief van werkgeversorganisaties, gemeenten, vakbonden en de landelijke overheid. Het moet snelle match kunnen opleveren binnen de regio en kan zo mensen tijdens deze crisis aan het werk te houden en sectoren van voldoende personeel te voorzien. Vooral in de zorg, logistiek, distributie, winkels, voedselketen, sommige bouwbedrijven en techniek de zorg, land- en tuinbouw en logistiek zijn extra werkkrachten nodig. De website is zo ingericht dat werkgevers met vraag naar medewerkers hier terecht kunnen, werkgevers met ‘beschikbaar aanbod’ en werknemers die op zoek zijn naar een baan. Ook is er informatie te vinden over opleidingen en stageplaatsen. 

Hoe werkt het? 

Werkgevers die tijdelijk personeel nodig hebben, kunnen naar www.NLwerktdoor.nl gaan. Via dit platform worden ze doorgeleid naar een van de 35 regionale werkgeversservicepunten. Hier wordt een match gezocht tussen openstaande vacatures en mensen die werkeloos zijn geraakt. Deze match komt tot stand met medewerking van de uitzendbranche, onderwijspartners en kenniscentra. Er zijn inmiddels als 20.000 aanmeldingen binnengekomen. NLwerktdoor is in beheer bij de stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!, een van de projectorganisaties van MKB-Nederland en VNO-NCW.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring