Werkkostenregeling wordt verruimd naar 1,7 procent

Laatste update 18 september 2019 Leestijd: 1 min

In het belastingplan voor 2020 is opgenomen dat de vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) per 1 januari aanstaande wordt verhoogd van 1,2 naar 1,7 procent van de totale loonsom, voor zover deze niet meer bedraagt dan 400.000 euro. Deze verruiming is tot stand gekomen in nauw overleg met onder andere BOVAG via de vertegenwoordiging in VNO-NCW en MKB Nederland.

Voor het gedeelte boven de 400.000 euro qua loonsom blijft de vrije ruimte 1,2 procent. De vrije ruimte kan worden aangewend om belastingvrij bijvoorbeeld kerstpakketten, bedrijfsfitness of een personeelsfeest aan te bieden.

Vergoeding VOG

Het kabinet wil bovendien dat werkgevers de kosten voor het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) onbelast kunnen vergoeden. Er wordt een gerichte vrijstelling in de wet opgenomen, per wanneer is nog niet duidelijk. Dit kan voor APK-erkenninghouders van belang zijn, aangezien voor nieuwe keurmeesters een VOG vereist is. Daarnaast is een VOG verplicht voor alle rijinstructeurs in dienst van BOVAG-rijscholen

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring