Nieuwe tools en onderzoeksresultaten op schadeherstelbarbecue

Laatste update 13 september 2019 Leestijd: 2 min

De Branchenormering, permanente educatie en merkerkenningen. Dat zijn de hoofdonderwerpen die op de agenda staan van BOVAG Schadeherstelbedrijven, vertelde branchevoorzitter Toine Beljaars donderdag op de branchebarbecue voor schadeherstellers. Ruim negentig man uit de schadeherstelbranche woonden de bijeenkomst bij. Andere onderwerpen van de bijeenkomst waren de pilot rondom kostprijsberekening en een onderzoek naar de merkerkenningen.

Na een opening door dagvoorzitter Geert Brummelhuis (branchemanager BOVAG Autodealers), lichtte Johan Schoonhoven (Zilverstad Consultancy) het onderzoek over merkerkend schadeherstel toe. Hij onderzocht hoe de verschillende merken hun schadeherstelprogramma hebben georganiseerd. De conclusies daarvan zijn te lezen in de presentatie onderaan dit bericht. > Lees hier meer hierover

Kostprijsberekeningstool

Toine Beljaars (voorzitter BOVAG Schadeherstelbedrijven) nam deelnemers mee in de ontwikkelingen in de markt en de plannen van BOVAG voor de komende maanden. Frank Ruygrok lichtte de kostprijsberekeningstool toe. Een nieuwe tool waarmee schadeherstelbedrijven hun kostprijs kunnen berekenen en via een benchmark een vergelijking kunnen maken met cijfers van branchegenoten. De tool heeft ook een handige What if- functionaliteit waarmee een ondernemer precies kan zien wat er met zijn kostprijs gebeurt als hij gaat investeren. De tool kan alleen worden gebouwd bij voldoende deelnemers. > Lees meer hierover

Belangenbehartiging

Algemeen directeur Peter Niesink van BOVAG sloot de informatieve bijeenkomst af door een beeld te schetsen van waar BOVAG op het gebied van belangenbehartiging actief is voor de mobiliteitsbranche en de schadeherstelleden. De lobby die BOVAG voert en de verschillende tafels waar de vereniging aan zit, zoals rondom Prinsjesdag en het Klimaatakkoord.

Enquête

Voor iedereen die aanwezig was bij de bijeenkomst: vergeet niet om de enquête in te vullen over de kostprijscalculatietool. Een link naar de enquête heeft u per mail ontvangen.

Bekijk hier de presentaties van Johan Schoonhoven (Zilverstad Consultancy), Toine Beljaars (voorzitter BOVAG Schadeherstelbedrijven) en Frank Ruygrok (branchemanager BOVAG Schadeherstelbedrijven).

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring