Herbenoeming voorzitter voor BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven

Laatste update 25 september 2019 Leestijd: 3 min

Mark de Graaf van Bob Autowas is tijdens de algemene ledenvergadering van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven per acclamatie herbenoemd tot voorzitter van deze afdeling. Zijn eerste zittingstermijn liep af en hij stelde zich herkiesbaar voor een tweede termijn. De vergadering waarin hij werd herkozen vond plaats op de Car Wash Show Europe in de Kromhouthal in Amsterdam.

Naast de benoeming van De Graaf werden de leden bijgepraat over de wet- en regelgeving rondom slibafvoer door partner in business van de afdeling Van der Velden Rioleringsbeheer. Ook bleek dankzij een presentatie van Normec Biobeheer dat BOVAG-leden beter presteren op het vlak van legionellapreventie dan de rest van de markt. 

Normec Biobeheer

Een goede ondernemer neemt verantwoordelijkheid voor de veiligheid van zijn medewerkers, klanten en uiteraard voor zijn eigen veiligheid. En niemand wil dat zijn bedrijf wordt geassocieerd met een schadelijke bacterie en dat hij te boek komt te staan als laks of nalatig, boetes krijgt of misschien wel aangeklaagd wordt. Weet dus dat er een grote kans is dat de Inspectie op korte termijn ook op uw stoep staat om monsters te nemen en te vragen naar preventiemaatregelen. Dan is het cruciaal dat u uw zaakjes op orde heeft en daar faciliteert BOVAG in. In uw lidmaatschap is een jaarlijkse legionella-controle opgenomen. Geef de medewerkers van Normec BioBeheer ruim baan wanneer deze een afspraak willen maken. Binnen enkele werkdagen ontvangt u de analyse vanuit hun laboratorium en wanneer er verbeterpunten worden geconstateerd, kunt u daar direct mee aan de slag. 

Slib afvoeren

Uiteraard stopt de verantwoordelijkheid voor een veilige (werk)omgeving niet bij het voorkomen van legionellabesmettingen. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook een verantwoorde afvoer van slib en daarvoor heeft BOVAG namens zijn leden gunstige afspraken gemaakt met een andere partnerorganisatie: Van der Velden Rioleringsbeheer. U bent sowieso wettelijk verplicht om slib af te scheiden voordat dit het riool in stroomt en ook hiervoor levert BOVAG dus een kant en klare oplossing aan.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring