Download posters en flyers over de introductie van E10-benzine

Laatste update 18 september 2019 Leestijd: 3 min

Verkoopt u E10-benzine? Hang dan de poster op en deel de informatieflyers uit die u deze week per post heeft ontvangen. Deze promotiematerialen horen bij de campagne van de overheid om consumenten te informeren over de invoering van E10-benzine, dat is benzine met een toevoeging van tien procent ethanol. BOVAG heeft meedacht over de insteek van deze campagne. Onderaan deze pagina kunt u de materialen ook downloaden.

Vanaf 1 oktober 2019 wordt E10-benzine wettelijk verplicht geïntroduceerd in Nederland. Vanaf die datum kan uw leverancier deze nieuwe benzine dus beleveren. Aan E10-benzine is tot maximaal 10% bio-ethanol toegevoegd, wat zorgt voor CO2-reductie. Dat maakt deze nieuwe benzine goed voor het klimaat.

Publiekscampagne

Om de introductie van E10-benzine goed te laten verlopen, is de Rijksoverheid deze maand een publiekscampagne gestart. BOVAG heeft meegedacht over de insteek van deze campagne. Voor tankstations een poster en folder ontwikkeld. Verkoopt u E10-benzine? Hang deze poster dan op en geef de informatiefolder mee aan uw klanten. Extra posters en folders kunt u bestellen bij BOVAG Ledenwinkel, kijk op www.bovagledenwinkel.nl.

Meer over E10-benzine

De verplichting om E10-benzine te verkopen geldt voor elk tankstation dat twee of meer soorten benzine kan aanbieden. In dat geval moet ten minste de helft van de vulpistolen die voor benzine bestemd zijn, gebruikt worden voor het aanbieden van E10. Als ondernemer staat het u vrij om zelf te bepalen welke andere benzinesoort u naast E10 aanbiedt. Een tankstation dat slechts één soort benzine kan aanbieden, mag zelf kiezen of E5 of E10-benzine wordt aangeboden; de verplichting geldt in dat geval dus niet. BOVAG heeft dit laatste in overleg met de overheid afgestemd, zodat deze groep ondernemers niet gedwongen wordt om te investeren in extra ondergrondse tanks. 

Bestickering pompeiland

Gaat u aan de slag met E10-benzine, bedenk dan ook dat u uw pompeiland van de juiste bestickering moet voorzien. De Europees verplichte brandstofstickers kunt u bestellen via MoKoBouw. Kijk hiervoor op www.mokobouw.nl/brandstofstickers.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring