Autobedrijf Geert Stevering over auto’s verkopen via viaBOVAG.nl: “het slagingspercentage is veel hoger dan bij andere websites”

Laatste update 27 september 2019 Leestijd: 3 min

Autobedrijf Geert Stevering in Ulft neemt vanaf het begin deel aan viaBOVAG.nl. Voor mede-eigenaar Niek Vredegoor was dat een bewuste keuze, want viaBOVAG.nl past bij de uitstraling van het bedrijf. Langzaam krijgt het bedrijf steeds meer leads via viaBOVAG.nl, en die zijn een stuk serieuzer dan die via andere websites binnenkomen.

ViaBOVAG-nl-nieuw-portret-Niek-Vredegoor-web.jpgWat is de reden dat u aan viaBOVAG.nl bent gaan deelnemen?

“We hebben voor viaBOVAG.nl gekozen vanwege het totaalplaatje. We kiezen bewust voor viaBOVAG.nl, omdat het past bij de uitstraling van ons bedrijf. We willen de extra’s die wij als BOVAG-lid bieden graag uitstralen, zoals betrouwbaarheid en zekerheid. Op viaBOVAG.nl kunnen we onze meerwaarde laten zien; kennis en zekerheid voor de consument.”

Wat zijn uw ervaringen tot nu toe?

“Prima. Toen we instapten was de website in opstartfase. Alle begin is moeilijk, maar we merken dat er groei inzit. We zien er dus nog steeds toekomst in. Het levert misschien nu nog minder leads op dan andere websites, maar de bezoekersaantallen op die andere sites liggen daar ook wat hoger. De leads van viaBOVAG.nl daarentegen zijn veel serieuzer. Ik merk dat klanten bewust naar viaBOVAG.nl gaan omdat ze zekerheid willen. Als ik contact heb met een lead, vertellen ze bewust dat ze voor viaBOVAG.nl hebben gekozen. Het slagingspercentage, dat een lead ook daadwerkelijk een auto bij ons koopt, is dan ook een stuk hoger dan via andere occasionwebsites.” 

Wat voor soort klanten komen via viaBOVAG.nl bij u terecht?

“Ik merk dat klanten die via viaBOVAG.nl bij ons komen al iets verder zijn in hun oriëntatie naar een nieuwe auto. Ze weten wat voor auto ze willen, en zijn een stap verder: ze zoeken een goede prijs en ze zoeken zekerheid. Ik heb de indruk dat ze in hun oriëntatie eerst op grotere portalen kijken. Daar zitten misschien wat addertjes onder het gras qua kosten die er nog bijkomen. ViaBOVAG.nl geeft de zekerheid: alles in de prijs zit verwerkt, geen verrassingen. Voor de geadverteerde prijs rijden ze weg met de auto. We zijn een universeel autobedrijf, we verkopen zo’n vierhonderd auto’s per jaar en hebben daarnaast een werkplaats met vijf monteurs. Ik verkoop het liefst auto’s in een straal van vijftien kilometer, zodat ik ze later ook bij me terugkomen voor onderhoud. Positief aan viaBOVAG.nl vind ik dat we via de website ook veel klanten uit de regio trekken.”

Klik hier voor al het nieuws over viaBOVAG.nl
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring