Alle Toyota- en Lexusdealers in een keer 'Erkend Duurzaam Plus'-gecertificeerd

Laatste update 03 september 2019 Leestijd: 2 min

Als eerste auto-importeur in Nederland heeft Louwman & Parqui voor al zijn Toyota- en Lexus-dealers het certificaat Erkend Duurzaam Plus behaald. Het certificaat wordt toegekend door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) namens de brancheorganisaties BOVAG, RAI Vereniging, FOCWA Schadeherstel en STIBA.

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn al jaren belangrijke punten voor de Nederlandse Toyota importeur, Louwman & Parqui B.V. Ook vanuit de internationale Toyota-organisatie zijn er duurzame doelen voor 2050 benoemd. Daartoe zette de importeur zijn zinnen op het certificaat Erkend Duurzaam Plus voor de hele dealerorganisatie; en het initiatief is door de dealerorganisatie breed omarmd.

Beter inzicht in milieu-impact bedrijfsvoering

Het certificaat Erkend Duurzaam Plus geeft dealers – behalve een aantoonbaar en onafhankelijk getoetst MVO-beleid – een nog beter inzicht in de milieu-impact van de bedrijfsvoering. Bovendien stelt het ze in staat aanzienlijke stappen te zetten deze te verminderen en daarmee kosten te besparen. Tevens voldoen bedrijven met Erkend Duurzaam Plus aan de Europese EED-wetgeving voor energiebesparing. 

Dealers belangrijke schakel

Jan-Christiaan Koenders, Algemeen Directeur Louwman & Parqui B.V., de landelijke importeur van Toyota en Lexus: “De wereldwijde Toyota Environmental Challenge 2050 heeft betrekking op álle facetten van de bedrijfsvoering. Ook die van dealers, en ook die in Nederland. Onze dealers zijn een heel belangrijke schakel in de keten. Daarbij staat het effect op onze wereld en het milieu voorop en onderwerpen als duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn niet te onderschatten randvoorwaarden voor onder meer leasemaatschappijen en bij aanbestedingen.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring