Veelgestelde vragen over de SCIOS Scope 10-keuringen

Laatste update 13 september 2022 Leestijd: 2 min

Eén op de drie branden in bedrijven wordt veroorzaakt door een gebrek aan elektrische installaties. Het is daarom belangrijk om deze installaties regelmatig te laten keuren. Bovemij schrijft voor dat deze installaties in uw bedrijf regelmatig moeten worden gecontroleerd door een onafhankelijke en erkende SCIOS Scope 10-inspecteur. Dit is een belangrijke voorwaarde om eventuele schade vergoed te krijgen voor uw bedrijfsverzekering. Wat moet u weten over deze keuringen? In dit artikel krijgt u antwoord op veelgestelde vragen.

Bent u niet verzekerd met uw bedrijf bij Bovemij? Controleer dan in de algemene polisvoorwaarden van uw verzekering of hierover inspectie-eisen zijn opgenomen.

Veelgestelde vragen

Wat levert de SCIOS Scope 10-keuring van Elektrische Materieel mij op?

Zo’n 35 procent van de branden ontstaat door het falen van een elektrische installatie. Een waterlekkage is visueel waarneembaar, maar een probleem in de elektrische installatie is in de meeste gevallen niet direct zichtbaar. De inspectie geeft u zekerheid dat de installatie in uw bedrijfspand brandveilig is. 

Hoe kan ik mijn bedrijf het beste voorbereiden op de SCIOS Scope 10-keuring? 

Loop de elektrische installatie(s) helemaal na voor de inspectie. Losse bedrading, open lasdozen, gloeiende tl-buizen, open groepenkasten en defecte wandcontactdozen kunt u van tevoren al laten repareren of vervangen. Het is aan te raden om eventuele reparaties uit te laten voeren door een deskundig bedrijf. 

Wat moet ik doen als er gebreken worden gevonden aan de elektrische installatie? 

Wanneer een elektrische installatie niet door SCIOS SCOPE 10-keuring komt, krijgt u verbeterpunten aangereikt door de keurder. De gebreken mogen hersteld worden door uw eigen installateur. Stem met uw verzekeraar af of deze genoegen neemt met een herstelverklaring of dat een herkeuring nodig is.

Op het Ondernemersportaal van Bovemij worden nog veel meer vragen beantwoord.

Meer over SCIOS Scope 10-keuringen 



Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring