Gezocht: bestuurslid BOVAG Fietsbedrijven

Laatste update 18 november 2019 Leestijd: 3 min

BOVAG Fietsbedrijven is op zoek naar een nieuw bestuurslid. De termijn van Ronald Schot (van Fietsspeciaalzaak Ronald Schot B.V. in Edam) loopt namelijk af in april 2020. Hij heeft vele jaren als fietsbestuurslid meegewerkt aan de ondersteuning van ondernemers in de fietsbranche. Hier zijn wij hem heel dankbaar voor! De fietsafdeling zoekt daarom een actieve fietsondernemer die andere retailers wil helpen om een volgende stap te maken. Iemand die meedenkt vanuit het branchebelang, open staat om kennis te delen, om te inspireren en geïnspireerd te worden. Bent u ondernemer van een fietsbedrijf, BOVAG-lid en zet u zich graag in om de branche vooruit te helpen? Stuur uw motivatie dan uiterlijk 28 november op!

Als bestuurslid denkt u actief mee over de koers van BOVAG als platform, als lobbyist en als keurmerk voor ondernemers. Daarnaast inspireren bestuursleden elkaar en zorgen ze voor verbinding met BOVAG-leden, zowel van de fietsbedrijven als met de andere BOVAG-afdelingen. 

De afdeling zoekt een bestuurslid met de volgende competenties:  
  • Actieve, gedreven retailer in de fietsbranche met kennis over en een visie op de fietsbranche
  • Heeft kennis van de markt uit eigen ervaring en is bereid kennis te delen en ook zichzelf te ontwikkelen
  • Kan met mensen van verschillende niveaus omgaan, met name door zichzelf te zijn
  • Kan initiatieven nemen en de toon zetten, maar ook luisteren naar anderen en kan zijn/haar eigen belang aan de kant zetten voor het collectief belang
  • Kan onderscheid maken tussen ondernemen en besturen

Hoeveel tijd kost het? 

Het bestuur van BOVAG Fietsbedrijven heeft vier tot vijf keer per jaar een bestuursvergadering. Daaruit vloeien mogelijk werkzaamheden. Daarnaast zijn er af en toe andere bijeenkomsten, zoals het jaarcongres of ondersteuning van een klankbordgroep. Er is een vergoeding voor het bijwonen van de vergadering in de vorm van een vergader- en kilometervergoeding. Een bestuurslid wordt benoemd voor een periode van vier jaar, waarna nog een verlenging van vier jaar mogelijk is.  

Wat levert het op?

Als bestuurslid zit u bovenop wat er gebeurt bij BOVAG en u bent betrokken bij ontwikkelingen op brancheniveau én in de gehele mobiliteitssector. De bestuursfunctie vergroot uw netwerk en uw deskundigheid in de mobiliteitsbranche. Kortom, het is een verrijking van het ondernemerschap.

Procedure

Het huidige bestuur van BOVAG Fietsbedrijven neemt de motivaties door van de ondernemers die zich kandidaat hebben gesteld. Zij nodigen de meest geschikte kandidaten uit voor een gesprek. Tijdens het jaarcongres van BOVAG Fietsbedrijven dragen zij een voorkeurskandidaat voor en mogen de aanwezige leden het nieuwe bestuurslid benoemen.

Reageren

Geïnteresseerd in de functie? Stuur dan een korte motivatie uiterlijk 28 november op naar fiets@bovag.nl. Mocht u naar aanleiding van de vacature nog vragen hebben, neem dan contact op met Christa Grootveld via (030) 659 54 16 of via fiets@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring