Campagne 'Ik Val Op' vraagt aandacht voor fietsverlichting; haak ook aan

Laatste update 18 oktober 2019 Leestijd: 2 min

In het laatste weekend van oktober gaat de wintertijd in en dat is traditioneel het uitgelezen moment om aandacht te vragen voor fietsverlichting. U kunt zelf meedoen aan de campagne ‘Ik Val Op’ door gratis campagnematerialen te downloaden. Deze zijn tevens te personaliseren.

001-OW-basisbanner_300x250.pngHet Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benadrukt samen met vele maatschappelijke organisaties, zoals BOVAG, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, elk najaar weer het belang van goed werkende verlichting op de fiets. De dagen worden korter en forensen en scholieren fietsen zowel aan het begin als aan het einde van de dag in het donker. Goede verlichting is cruciaal voor de verkeersveiligheid, maar uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de fietsers bij duisternis onvoldoende zichtbaar is in het verkeer. Onder jeugdige fietsers is het gebruik van fietsverlichting nóg minder gemeengoed.

Downloads

Met eigen posters en een keur aan digitale uitingen kunt u zelf in uw winkel en omgeving de fietsers oproepen aandacht aan hun zichtbaarheid en eigen veiligheid te schenken. En uiteraard bent u het aangewezen adres voor reparatie van de verlichting en verkoop van deugdelijke lampen.

Download hier de promotiematerialen

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring