BOVAG aan de slag met leasefiets 

Laatste update 25 oktober 2019 Leestijd: 2 min

Na de succesvolle lobby van onder meer BOVAG, waardoor er eindelijk een einde kwam aan veel onduidelijkheid en onzekerheid inzake belastingregels voor de fiets van de zaak, gaat BOVAG nu aan de slag met een leasefietsaanbod onder BOVAG-vlag. 

De BOVAG Leasefiets bestaat al een tijdje, en was in feite zijn tijd ver vooruit. Op basis van de mede door BOVAG bewerkstelligde nieuwe belastingregels, met een bijtelling van slechts zeven procent, komt BOVAG in 2020 met up-to-date versie van de BOVAG Leasefiets. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met Friesland Lease, dat momenteel ook de BOVAG Leasefiets uitvoert. 

Klip en klaar 

Maarten Akkers, voorzitter BOVAG Fietsbedrijven: "Nu is het nog zo, dat de belastingregels op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden en zelfs zodanig dat belastinginspecteurs er ook niet wijs uit worden. Dat leidde er de afgelopen jaren dan ook toe, dat voornamelijk grootbedrijven niet op grote schaal fietsen gingen leasen. Hoe groen en gezond ze hun imago ook wilden maken. Er was immers een kans op forse naheffingen en die gok wilden maar weinigen nemen. Na de jaarwisseling is het echter klip en klaar: over de catalogusprijs van een fiets die door de werkgever beschikbaar wordt gesteld, moet zeven procent bijtelling worden berekend. En recent is duidelijk geworden dat je bovendien je recht op een onbelaste reiskostenvergoeding van negentien cent behoudt op moment dat je met een ander vervoermiddel dan de leasefiets naar je werk reist." 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring