Wiebes wappert met BOVAG-energiebrochure

Laatste update 22 november 2019 Leestijd: 2 min

De hulp die BOVAG aan leden biedt bij het nemen van energiebesparende maatregelen is minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat opgevallen. Hij complimenteerde BOVAG daarmee afgelopen week ten overstaan van de Tweede Kamer, terwijl hij met de brochure Energiebesparing zwaaide.

Tijdens het begrotingsdebat van Economische Zaken en Klimaat in de Tweede Kamer afgelopen dinsdag ging het uiteraard ook over het Klimaatakkoord. Minister Wiebes memoreerde dat in het Klimaatakkoord is afgesproken dat de brancheverenigingen zich moeten bekommeren om de acties van MKB-bedrijven om hun energieverbruik te verminderen. Hij noemde daarbij BOVAG als goed voorbeeld, toonde de BOVAG-brochure Energiebesparing aan de leden van de Kamer en zei: "(...) Zoals de BOVAG, ik feliciteer hen met deze overzichtelijke brochure. Ik vind hem echt heel duidelijk." 
Dat de brochure bij de minister terecht is gekomen en dat hij deze ook daadwerkelijk leest, is een mooi bewijs van het bereik van BOVAG als lobby- en als brancheorganisatie in politiek Den Haag.

Brochure en energietool
De brochure Energiebesparing hoort bij een pakket aan diensten die BOVAG samen met MKB Nederland heeft ontwikkeld om leden te helpen bij hun verplichting om energiebesparende maatregelen te nemen en te registreren. Naast de brochure is er sinds ook een een handig online tool, die vooral ook de finanicele investeringen inschat, adviezen geeft en planningen maakt. 

Meer informatie over de online tool: Milieubeheerprogramma

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring