Jaarcongres: wat betekent elektrificatie voor verhuur- en deelautobedrijven?

Laatste update 02 december 2019 Leestijd: 3 min

De elektrische auto maakt een flinke opmars in Nederland. Hoe snel gaat deze ontwikkeling? En wat is de impact op verhuur- en deelautobedrijven? Geert Brummelhuis, branchemanager BOVAG Autodealers, liet onderzoek doen naar de elektrificatie en licht een tipje van de sluier op tijdens het jaarcongres van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven op 22 januari 2020. Meld u snel aan voor dit congres bij BMW Dusseldorp in Oostzaan als u hier meer over wilt weten! 

Het onderzoek dat Geert Brummelhuis liet doen had als doel om meer te weten te komen over de impact van elektrische auto op de werkplaats van autobedrijven. “Om dit te kunnen berekenen moest er een inschatting gemaakt worden van hoe snel die elektrische auto komt. Daar zijn verschillende scenario’s voor gemaakt. Eén ding is zeker: de elektrische auto komt. Fabrikanten brengen steeds meer elektrische auto’s op de markt, de vraag van consumenten neemt toe. En ook bij mensen die auto’s huren, delen of leasen gaat de vraag naar elektrische voertuigen groeien. Hoe ga je daar als verhuur- of deelautobedrijf mee om?”

Informatief & interactief

EV gaat ook flinke impact op verhuurders hebben en geeft nieuwe vragen en uitdagingen. Brummelhuis: “Denk alleen al aan de infrastructuur. Hoeveel kilometer wil de klant gaan rijden? Zijn er overal laadpalen? Hebben mensen een laadpaal thuis om bij te laden? En hoe zorg je dat een auto die einde dag wordt ingeleverd, de volgende ochtend weer opgeladen klaarstaat voor de volgende klant? Geert Brummelhuis gaat op het jaarcongres over dit soort vragen met het publiek in gesprek. Daarnaast belicht Edwin Brugts, BMW i New Mobility Manager bij BMW Group Nederland, het onderwerp vanuit het perspectief van de importeur en de ondernemer. Een informatief én interactief programmaonderdeel, dat ook aanspoort om na te denken over de rol van uw eigen bedrijf. 

Jaarcongres Verhuur- en Deelautobedrijven

Op woensdag 22 januari vindt het jaarcongres van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven plaats. Dit keer op een bijzondere locatie: de gloednieuwe showroom van BMW Dusseldorp in Oostzaan. Het congres belooft weer een echte branchedag te worden. Gedurende de dag is er namelijk veel ruimte om te netwerken en natuurlijk kunt u ook rekenen op een goed inhoudelijk programma. We blikken tijdens de ALV terug op het achterliggende jaar en u krijgt een update van belangrijke projecten. Vanaf 13.30 staat er een kopje koffie of thee voor u klaar bij BMW Dusseldorp, waarna het programma om 14.00 uur aftrapt. Om 17.15 uur sluit Rob Urgert het inhoudelijke programma op komische maar ook inspirerende wijze af met ‘hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten?’. Daarna is er een uitgebreide netwerkborrel. 

Meld u hier direct aan

Klik hier voor meer informatie over het jaarcongres
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring