In memoriam: Joop Smees (1934-2019)

Laatste update 01 november 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG bereikte het bericht dat op zijn 85e verjaardag op 15 oktober jongstleden voormalig bondsvoorzitter Joop Smees is overleden. Hij was van 1982 tot 1992 de voorman van BOVAG en onder zijn leiding vond onder andere de verhuizing van het secretariaat van Rijswijk naar de nieuwbouw in Bunnik plaats.

In de jaren ’80 vormde Smees de pijlers waar BOVAG tegenwoordig nog steeds op drijft en waar de vereniging zijn landelijke bekendheid grotendeels aan te danken heeft: Beun de Haas werd geïntroduceerd in een grote 236x133-J-Smees.jpgreclamecampagne, de APK voor personenauto’s deed zijn intrede, BOVAG verkaste naar de huidige centrale locatie langs de A12 en er werd stevig actie gevoerd tegen het Kwartje van Kok. Samen met toenmalig algemeen secretaris John Hoekzema (1941-2017) moderniseerde Joop Smees de werkorganisatie van BOVAG en werden de eerste ‘personal computers’ aangeschaft.


Met het overlijden van Joop Smees is een markante man heengegaan, die veel dierbare en ook tastbare herinneringen achterlaat. BOVAG wenst de familie van Joop en eenieder die hem lief heeft veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring