Het startpunt van duurzame scooterrecycling is vernieuwd

Laatste update 28 november 2019 Leestijd: 2 min

De website van Scooter Recycling Nederland (SRN) is vernieuwd. Consumenten kunnen nu nog eenvoudiger vinden waar de duurzame recycling van hun afgedankte voertuig start. In Nederland rijden er ruim 1 miljoen brom- of snorfietsen rond. Al deze brom- of snorfietsen worden op een zeker moment afgedankt. Dan is het belangrijk dat deze voertuigen op een verantwoorde manier worden gerecycled. Daarvoor is door de tweewielersector SRN (Scooter Recycling Nederland) opgericht. 

SRN-screenshot.jpgHet recyclingsysteem van SRN bestaat uit twee onderdelen: inleverpunten en demontagepunten. Inleverpunten zijn aangesloten bedrijven waar de consument zijn afgedankte brom- of snorfiets kosteloos kan inleveren. Bij de demontagepunten wordt het voertuig gedemonteerd. Maar de consument moet deze punten wel weten te vinden. Daarvoor heeft SRN een zoeker op de website, waarop elk punt eenvoudig te vinden is: er is altijd wel een inleverpunt in de buurt waar de consument kosteloos zijn of haar afgedankte voertuig kan inleveren. De nieuwe website geeft de consument ook meer inzicht krijgt in het recyclingproces. 

Nog geen demontage- of inleverpunt? Klik dan hier voor meer informatie. 

Inloggen op MijnSRN

Bent u een bij SNR aangesloten demontage- of inleverpunt en maakt u gebruik van MijnSRN? Dan kunt u inloggen met uw bestaande gebruikersnaam. Vanwege technische redenen en om uw privacy te kunnen waarborgen, moet u bij de eerste keer inloggen op de nieuwe website eerst een wachtwoord aanvragen. Als u hier niet uitkomt, neem dan contact op met (0346) 72 82 37 of stuur een mailtje naar info@scooterrecyclingnederland.nl.

Over SRN

Scooter Recycling Nederland (SRN) is het Nederlandse recyclingsysteem voor scooters, brom- en snorfietsen, ofwel brommers en scooters tot 50cc. SRN is een initiatief van de RAI Vereniging en BOVAG om op een maatschappelijk verantwoorde manier afgedankte scooters, brom- of snorfietsen te recyclen, nieuwe grondstoffen beschikbaar te maken en milieugevaarlijke stoffen op de juiste wijze af te voeren.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring