Eerste Truckacademy-dag een succes

Laatste update 08 november 2019 Leestijd: 2 min

Inzicht in hoe een jongere in elkaar zit, hoe hij of zij het beste leert en in hoe het zit met de CO2-wetgeving voor Heavy Duty Vehicles. Dat is wat de Truckacademy-dag de 120 bezoekers afgelopen woensdag meegaf. Een unieke dag omdat het niet alleen de eerste landelijke bijeenkomst rond dit onderwerp is maar ook mocht rekenen op de komst van mensen uit het hele land en uit allerlei sectoren.

“Het laat zien hoe krachtig en hoe groot de Truckacademy is geworden”, concludeert branchemanager Aad Verkade van BOVAG trots. “Wij krijgen wekelijks telefoontjes van andere sectoren die dit ook willen. Dit is een grote groep die gelooft in wat we met elkaar doen en dat maakt ons tot een succes.”

Het is precies ook de diversiteit die de Truckacademy uniek maakt. Negen ROC’s die samenwerken met zeven importeurs, regionale truckbedrijven, BOVAG, RAI Vereniging, OOMT en Innovam. Leerlingen die een opleiding tot truckmonteur doen aan een van deze ROC’s krijgen vanuit de praktijk de nieuwste technieken, materialen en ontwikkelingen aangeboden. Zij krijgen hun opleiding en werk bij gerenommeerde truckdealers en hebben daardoor betere carrièreperspectieven dan leerlingen met een algemene techniekopleiding. Anderzijds biedt het de branche invloed op de kwaliteit van medewerkers.

De Truckacademy-dag besprak onder andere ‘Effectief leidinggevenden aan jonge trucktechnici’, ‘EU CO2-wetgeving voor Heavy Duty Vehicles’ en gaf inzicht in ‘de generatie Z’. Daarnaast konden bezoekers kiezen uit de twee workshops ‘Truckacademy lesprogramma’ en ‘Gastlessen voor Truckacademy leerlingen.’

Door het succes is BOVAG voornemens een tweede editie van dit initiatief te organiseren.

Kijk voor meer informatie over de Truckacademy op truckacademy.nl.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring