EED-bedrijven: nog drie weken om energiebesparende maatregelen door te geven

Laatste update 14 november 2019 Leestijd: 3 min

Valt u met uw bedrijf onder de Energy Efficiency Directive (EED)? Dan moet u ook aan uw Informatieplicht voldoen. Dit betekent dat u vóór 5 december uw energiebesparende maatregelen meldt bij het portaal van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit geldt voor grote ondernemingen met meer dan 250 fte of een jaaromzet van € 50 miljoen én een balanstotaal van € 43 miljoen. 

EED-bedrijven zijn volgens de Europese regels verplicht om al hun energiestromen in kaart te brengen. Uiterlijk 31 december 2020 is de deadline voor de volgende auditronde. In Nederland moeten deze bedrijven ook voldoen aan de Informatieplicht. Ook al heeft u aan uw EED-plicht voldaan, dan nog is de Informatieplicht op u van toepassing. Dat komt omdat de EED een Europese verplichting is en de Informatieplicht valt onder Nederlandse wetgeving.

Kijk hier voor meer informatie over EED

Hoe voldoet u aan de Informatieplicht?

In het Energieakkoord is afgesproken dat het bedrijfsleven zich inzet voor energiebesparing. De overheid en het bedrijfsleven willen op deze manier energiebesparing versnellen. Wat moet u doen?
  1. Kies de juiste maatregelenlijst. De overheid legde in lijsten per branche vast welke maatregelen u binnen vijf jaar energiebesparing opleveren. Kijk hier voor de lijst die op uw bedrijf van toepassing is.
  2. Vraag eHerkenning aan voor het meldpunt van RVO. U heeft hiervoor ook uw KvK-nummer nodig. 
  3. Op de site van RVO geeft u vervolgens aan welke energiebesparende maatregelen u genomen heeft. Dit dient u voor 5 december a.s. te doen.

Handige hulp bij Informatieplicht

MKB Nederland ontwikkelde een handige tool waarmee u energiebesparende maatregelen kunt doorlopen, inplannen in de tijd en de kosten inzichtelijk kunt maken voor de realisatie ervan. In het Milieubeheerprogramma vindt u ook uitgebreide uitleg over maatregelen. Kijk op hier voor meer info. 
 

Vragen

Vragen over energiebesparende maatregelen en voldoen aan de Informatieplicht? Neem contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl. Of kijk op ivdm.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring