Competities Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst van start

Laatste update 25 november 2019 Leestijd: 3 min

De strijd is losgebarsten: Autotechnisch vakblad AMT (Auto en Motor Techniek) gaat voor de vijfde keer op zoek naar de Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst. In deze competitie laat aanstormend talent technische kennis en skills zien. De online voorrondes zijn nu geopend, op 11 februari vindt de finale plaats. Welke studenten mogen in 2020 om de titel strijden?

Vanaf nu kan elke mbo-student Autotechniek of Bedrijfsautotechniek meedoen aan een online kennistest. Deze bestaat uit tien uitdagende technische vragen. De acht best scorende studenten, vier per competitie, plaatsen zich voor de halve finale. Daar brengen zij de theorie in de praktijk. Niet alleen de beste individuele prestaties worden beloond: ook de best scorende school valt in de prijzen.

Finale tijdens vakbeurs

In de examenwerkplaats van IBKI, dat onder andere examens afneemt voor APK-keurmeesters, moeten de halvefinalisten op 31 januari een aantal uitdagende storingen oplossen. De twee beste studenten per competitie gaan de eindstrijd aan tijdens de beurs Auto Prof - AMT Live, op 11 februari in Gorinchem.

“Een auto met een storing. Voor de automobilist een onmogelijke opgave, voor de autotechnicus een uitdagende puzzel,” zegt Erwin den Hoed, Adjunct Hoofdredacteur AMT. “Autotechniek is een prachtig vak dat zich bovendien razendsnel ontwikkelt. Zelfrijdende auto’s, elektrische aandrijving, the connected car, het is allemaal al realiteit. Met de Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst-competities laten we zien hoe gaaf de wereld is waar je instapt als je voor dit vak kiest.”

Gedragen door de branche

AMT organiseert de competities samen met kennispartners Innovam en IBKI en partners Volvo Trucks, Vakgarage, ATC, MPM Oil, ACtronics en de Van Mossel Groep. Zij dragen bij aan de kwaliteit van het event en belonen deelnemers voor hun skills.

BOVAG ondersteunt de competities Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst als ambassadeur. “Omdat het vak autotechnicus een prachtvak is, dat de komende jaren alleen maar mooier wordt met alle nieuwe technologieën die er aan komen. Van elektrische aandrijving tot rijhulpsystemen.”

Donkervoort-web.jpg
BOVAG sponsert ook een van de klassenprijzen, een exclusieve rondleiding door de Donkervoort-fabriek

Tussenstanden en uitslagen

De tussenstanden zijn live te zien via www.autotechnicusvandetoekomst.nl en www.bedrijfsautotechnicusvandetoekomst.nl. Studenten kunnen tot en met maandag 13 januari 2020 meedoen aan de online voorronde en zo een plek in de halve finale bemachtigen. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring