BOVAG vraagt opvolgbeleid LNG subsidieregeling

Laatste update 20 november 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft geadviseerd om een opvolgbeleid te formuleren voor de subsidieregeling LNG. Het advies is een reactie op de consultatie voor de concept subsidieregeling LNG. De voorgestelde regeling heeft een looptijd van twee jaar. Omdat zowel vervoerders als tankstationondernemers investeren voor een langere termijn, vraagt BOVAG ook om regelgeving hierover voor de langere termijn.

Ondernemers zijn gebaat bij stabiel overheidsbeleid. Daarom is BOVAG verheugd dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met deze subsidieregeling het gat repareert dat is ontstaan na het aflopen van de LNG-teruggaafregeling per 1 januari 2019.
 
Hoewel in het Klimaatakkoord de ambitie is uitgesproken voor nulemissiemobiliteit op de lange termijn, zijn nulemissiealternatieven voor het zwaar vrachtverkeer op de korte termijn nog niet beschikbaar. LNG kan daarom functioneren als een transitiebrandstof, zeker als bio-LNG in beeld komt.
 
De nu voorliggende subsidieregeling houdt LNG op de kaart, zowel voor vervoerders als voor tankstationexploitanten en doet in die zin recht aan de investeringen die brandstofpioniers en vervoerders van het eerste uur in deze innovatieve brandstof hebben gedaan. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring