BOVAG blij met voornemen RDW om WOK-keuring door schadeherstelbedrijven te laten uitvoeren

Laatste update 08 november 2019 Leestijd: 2 min

RDW heeft BOVAG laten weten van plan te zijn om schadeherstelbedrijven een erkenning te verlenen om voertuigen met een WOK-melding na herstel zelf te keuren. Dit moet de (administratieve) last voor schadeherstelbedrijven verlichten en de druk op RDW-stations verkleinen. Voor de zomer was dit onderwerp van gesprek tussen BOVAG en RDW. BOVAG is blij dat hier nu werk van wordt gemaakt. Op woensdag 13 november bespreekt RDW dit onderwerp met diverse stakeholders waaronder BOVAG, ministeries en ANWB. 

Op dit moment dient een voertuig met WOK-melding (Wachten Op Keuren) na herstel door de RDW zelf onder de loep te worden genomen. De RDW moest afgelopen jaar echter ook zo’n 220.000 geïmporteerde occasions keuren en dat was een verdubbeling ten opzichte van een jaar of vijf geleden. De dienstverlening van de RDW komt mede daardoor onder druk te staan. 

Het voorstel leidt tot flinke lastenverlichting en meer efficiëntie voor de keuringsstations, erkende schadeherstelbedrijven en de autobezitter. Steekproefsgewijs kan de RDW dan controles uitvoeren bij de herstelbedrijven, zoals sinds jaar en dag ook al gebeurt met de apk bij autobedrijven.

De verwachting is dat het nog zo’n twee jaar kan duren voordat het plan definitief is, omdat er veel wet- en regelgeving voor moet worden gewijzigd. 

Meer over dit onderwerp: 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring