Algemene huurvoorwaarden voor de zakelijke markt zijn herzien

Laatste update 04 november 2019 Leestijd: 3 min

BOVAG heeft de algemene huurvoorwaarden voor de zakelijke markt herzien. De bestaande set voorwaarden dateert uit 2010 en was toe aan een update. Samen met ondernemers en het afdelingsbestuur is daarom de benodigde vernieuwingsslag gemaakt. De nieuwe algemene huurvoorwaarden voor de zakelijke markt gaan per direct in, wat inhoudt dat alle leden van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven deze voortaan kunnen gebruiken. Communiceer de Algemene Huurvoorwaarden altijd duidelijk naar uw klanten en wijs hen op de herziening. 

Wat is er anders? 

Er is een aantal verduidelijkingen of aanvullingen bij artikel 2.1 (uitrusting auto) , 7.4 (incassokosten), 8 (bijkomende kosten), 9 (verplichtingen), 10 (aansprakelijkheid) toegevoegd:
  • In artikel 2 wordt vermeld dat er in het buitenland andere inrichtingseisen zijn voor een auto en dat het de huurder is die regelt dat dit soort zaken - zoals verplicht gestelde winterbanden of tolkasten en milieuvignetten - er zijn. 
  • In artikel 9.3 (verplichtingen met betrekking tot het gebruik van het voertuig) wordt nu uitgebreider stilgestaan bij het moeten verzekeren van de lading en wordt duidelijk gemaakt dat de verhuurder niet instaat voor de deugdelijkheid van koel-/vriesvoorzieningen.
  • In artikel 10.5 (aansprakelijkheid van de huurder voor schade) is toegevoegd dat een hoog eigen risico van maximaal € 2.500 geldt bij schade wegens achteruit rijden en wegens inparkeren (naast het al bekende hoge eigen risico voor bovenhoofdse schade. Dat dit ook echt zo is, moet nog wel op het huurcontract zelf worden overeengekomen en ook wat de precieze hoogte van dit risico is).
  • In artikel 19.1 (verwerking) is toegevoegd dat huurauto’s voorzien kunnen zijn van track and trace apparatuur.
De nieuwe Algemene Huurvoorwaarden voor de zakelijke markt zijn ook in het Engels opgesteld. U kunt hieronder de verschillende versies downloaden. 

Privacy policy 

Let op: het gebruik van de vernieuwde Algemene Huurvoorwaarden voor de zakelijke markt maakt u niet automatisch AVG-proof. We raden u aan om niet alleen de vernieuwde voorwaarden te gebruiken, maar ook uw privacy policy op orde te hebben conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zeker als het gaat om het gebruik van track and trace apparatuur (zie artikel 19). Het onderstaande voorbeelddocument is bedoeld als hulpmiddel voor het opstellen van uw eigen privacy policy. 

Ledenadvies

Weet dat u altijd met vragen over dit thema terecht kunt bij de medewerkers van BOVAG Ledenadvies: ledenadvies@bovag.nl, (030) 65 95 300. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring