Al bijna 1.400 aanmeldingen voor De Beste Automobilist van Nederland

Laatste update 18 november 2019 Leestijd: 2 min

De zoektocht van AutoWeek en BOVAG Rijscholen naar De Beste Automobilist van Nederland heeft in de eerste anderhalve week al 1.383 aanmeldingen opgeleverd.

De pagina www.autoweek.nl/ikbendebeste werd reeds 650.000 keer bekeken. De finale is op 15 december bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad.
 
BOVAG en AutoWeek hebben een theoretische online test gecreëerd, waarbij tot en met afgelopen vrijdag overigens nog niemand alle 25 vragen goed heeft beantwoord.  0,1 procent van de deelnemers beantwoordde 24 vragen goed en 1 procent 23. Iets minder dan de helft (47 procent) noteerde een score van 16, 17 óf 18 goede antwoorden. Bijna 1 op de 5 deelnemers komt uit Zuid-Holland, gevolgd door Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland met 13 à 14 procent. Met 3 en 4 procent komen de minste deelnemers uit Zeeland, Flevoland en Friesland. Bijna een kwart is tussen de 25 en 35 jaar en bijna 1 op de 10 is 65-plusser.
 
Finale
Naar aanleiding van de theoretische test worden 24 mensen uitgenodigd om op 15 december deel te nemen aan een praktijkdag bij het Rijvaardigheidscentrum in Lelystad. Daar zullen zij in een aantal bijzondere situaties en met verschillende soorten auto’s aan de tand worden gevoeld. Tevens wordt hun inzicht getest met speciale virtual reality-technologie en tot slot gaan de finalisten uiteraard ook de openbare weg op om hun kunsten in het dagelijkse verkeer te vertonen. BOVAG-bestuurslid en rijschoolhouder Pieter Roordink is jurylid. De hoofdprijs voor de winnaar bestaat onder andere uit een jaar gratis BOVAG Autoverzekering en BOVAG Pechhulp.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring