Aandacht voor werkstress

Laatste update 11 november 2019 Leestijd: 2 min

De week van de werkstress is er van 11 tot 15 november om aandacht te vragen voor beroepsziekte nummer één. Het doel van de week is om te laten zien dat werkstress te voorkomen is. Alleen al door er op tijd over te praten met de juiste mensen is een burnout te voorkomen. Merkt u dat stress een grote rol speelt bij één of meer van uw medewerkers? Praat erover.

Doe de test via OOMT

Wanneer u regelmatig gesprekken voert met uw medewerkers is het goed om het onderwerp werkstress daarin mee te nemen. Is het lastig om te bespreken, dan kunt u hen ook vragen om een werkstresstest te doen. Bijvoorbeeld op de website van OOMT zijn tests te vinden die al in elf snelle vragen een beeld geven van hoe een medewerker op dit moment tegen zijn of haar werk aan kijkt. Kijk hier voor de werkpleziertest van OOMT
Een andere manier door het gesprek op gang te brengen, is door samen naar de film ‘werkplezier of niet?’ te kijken. 

Komt u er zelf niet uit? Schakel dan een coach in van OOMT. Die kan u helpen de juiste weg te vinden voor u en uw medewerker.


Extra leerpunten bij OOTW

Ook opleider OOTW besteedt aandacht aan de week van de werkstress. Leden uit de tank- en wasbranche kunnen tien extra leerpunten per module verdienen wanneer zij tussen 11 en 15 november een van de volgende modules volgen: assertiviteit, les in stress, mindfulness op het werk of 5 tips ter voorkoming van een burn out. Lees meer hierover op de website van OOTW.
 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring