Download de nieuwe BOVAG-lesovereenkomsten voor rijscholen

Laatste update 23 mei 2019 Leestijd: 2 min

De lesovereenkomsten voor rijscholen zijn aangepast per 15 mei 2019. De particuliere overeenkomsten zijn vereenvoudigd en teruggebracht tot één formulier voor alle categorieën. Op verzoek van de leden zijn daarnaast zakelijke lesovereenkomsten vastgesteld, speciaal voor rijscholen die business-to-business trainingen en cursussen geven. Zorg dat u de juiste documenten gebruikt!

De belangrijkste wijziging is dat de verschillende lesovereenkomsten per categorie zijn teruggebracht tot één formulier. Bij deze lesovereenkomst zitten de particuliere BOVAG/SER-lesvoorwaarden. Deze zijn op een aantal punten aangepast:
  • De voorwaarden zijn herschreven in eenvoudigere en begrijpelijke taal.
  • Leerlingen kunnen meer en andere redenen geven om een pakketpraktijkopleiding op te zeggen. Ook staat er expliciet in dat leerlingen niet altijd een ingebrekestelling hoeven te sturen.
  • Er is een artikel opgenomen over koop op afstand/buiten verkoopruimte, relevant voor ondernemers met een ‘webshop’, waarin leerlingen online een opleiding kunnen aanvragen en betalen.
  • Er is toegevoegd dat een leerling tot twaalf maanden nadat hij heeft geklaagd naar de Geschillencommissie toe kan gaan.
De particuliere lesvoorwaarden  zijn onder de SER-paraplu tweezijdig afgestemd tussen BOVAG en de ANWB. Dat wil zeggen dat ze zowel goed voor u als voor de consument zijn. Let op: u bent als rijschool verplicht om de meest actuele particuliere lesvoorwaarden te gebruiken.

Nieuw: zakelijke variant

Steeds meer rijscholen geven trainingen en opleidingen aan zakelijke klanten. Als service naar zijn leden heeft BOVAG vanaf nu ook een zakelijke lesovereenkomst beschikbaar. Er is binnen deze overeenkomst ruimte om aan te geven of de opdrachtgever zelf cursist is, of dat de opdrachtgever een werkgever is die zijn werknemer laat lessen. De zakelijke overeenkomst en voorwaarden zijn alleen door BOVAG vastgesteld en niet verplicht.

De formulieren zijn zowel als PDF als digitaal invulbare PDF te downloaden. De nieuwe papieren blokken worden na de zomer beschikbaar gesteld.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring