BOVAG onderzoekt merkerkenningen schadeherstel

Laatste update 24 mei 2019 Leestijd: 2 min

Onlangs is BOVAG Schadeherstelbedrijven begonnen met een onderzoek naar de merkerkenningen van autofabrikanten en importeurs omtrent schadeherstel. BOVAG wil voornamelijk in kaart krijgen hoe kwaliteit en veiligheid worden geborgd en wil een objectief vergelijk maken tussen de diverse erkenningen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Zilverstand Consultancy.

Momenteel worden er interviews gehouden met de verantwoordelijke personen bij importeurs, waarmee inzicht wordt verkregen in de eisen die de merken stellen aan opleidingen, kennis, apparatuur en de bijbehorende investeringen. Daarnaast wil BOVAG meer weten over de juridische kaders, onderliggende contracten, eventuele mededingingsrechtelijke beperkingen.Tevens worden beschikbare alternatieve opleidingen en trainingen in het onderzoek meegenomen.

Inzicht in onderscheid

De centrale vraag is in welke mate een merkerkenning de kwaliteit en veiligheid van het schadeherstel garandeert. De uitkomsten van het onderzoek moeten BOVAG en zijn leden inzicht geven in het onderscheid tussen de erkenningen.

Zomer

Het doel is om deze zomer de resultaten te presenteren, waarbij BOVAG benadrukt dat er geen ranglijst wordt gemaakt of waardeoordeel wordt gegeven. De verschillende erkenningen zullen daar waar mogelijk objectief worden beoordeeld op de punten die met elkaar vergeleken kunnen worden.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring