Salaristabel cao MvT 1 februari 2019 per vier weken en per uur

Laatste update 21 maart 2019 Leestijd: 3 min

In de cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf is een loonsverhoging van 81 euro per maand per 1 februari 2019 afgesproken. Bij salarisbetaling per vier weken komt dit neer op een verhoging van 75 euro per vier weken. De verhoging wordt berekend over het voor de werknemer geldende salaris en is verwerkt in onderstaande salaristabel die geldt vanaf 1 februari 2019.

In het principeakkoord is ook afgesproken om een extra tabel op te nemen in de cao waarin de uurlonen worden vermeld. Deze tabel vindt u hieronder. De loonsverhoging van 1 februari 2019 is hierin meegenomen.

Salaristabel-per-vier-weken-2019.jpg

Deze tabel geldt per 1 februari 2019, met dien verstande dat de tabel is verhoogd met €75,-. De leeftijd-bedragen van de tabel Wet Minimumloon (WML) zijn aangepast aan de bedragen die per 1 januari 2019 gelden volgens de WML. Indien deze bedragen wijzigen gelden de nieuwe wettelijke bedragen. Zie voor actuele WML-bedragen de internetsite van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: www.minszw.nl. Als het WML leeftijd-bedrag hoger is dan het bedrag voor dezelfde leeftijd in een hogere salarisgroep, dan geldt in die andere salarisgroep het niveau van het WML bedrag. Het uurloon bedraagt 0,658% van het vierwekensalaris, gebaseerd op een gemiddelde werkweek van 38 uur.

Salaristabel-per-uur-tot-en-met-juni-2019-(1).jpg
Deze tabel geldt per 1 februari 2019, met dien verstande dat het uurloon 0,607% bedraagt van het maandsalaris zoals dat geldt per 1 februari 2019. De leeftijd-bedragen van de tabel Wet Minimumloon (WML) zijn aangepast aan de bedragen die per 1 januari 2019 gelden volgens de WML. Indien deze bedragen wijzigen gelden de nieuwe wettelijke bedragen. Zie voor actuele WML-bedragen de internetsite van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: www.minszw.nl. Als het WML leeftijd-bedrag hoger is dan het bedrag voor dezelfde leeftijd in een hogere salarisgroep, dan geldt in die andere salarisgroep het niveau van het WML bedrag.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring