Rapportage EV Truck en bus afgerond

Laatste update 07 juni 2019 Leestijd: 3 min

BOVAG presenteerde deze week op de ledenbijeenkomst voor truckdealers en truck- & trailerleden de uitkomst van het onderzoek naar de gevolgen van de komst van elektrische voertuigen (EV) voor de werkplaats. Lees hieronder het rapport en kijk met de rekentool naar de gevolgen van EV op uw eigen werkplaats.

Het rapport is de uitkomst van een gedetailleerd onderzoek dat VMS|Insight deed in opdracht van BOVAG. Dit bureau onderzocht de gevolgen van een toename van elektrische trucks en bussen op het omzetpotentieel voor aftersales. Het bureau deed dit onderzoek eerder ook voor auto’s en bestelwagens.

Rekentool

De rekentool is een rekenprogramma waarmee truckbedrijven de gevolgen van de komst van elektrische voertuigen (EV) voor hun eigen werkplaats kunnen berekenen. In de tool wordt rekening gehouden met meerdere groeiscenario’s voor het elektrisch wagenpark en het kijkt onder andere naar de opbouw van het wagenpark per segment. Zelf aan de knoppen dus om een beeld te krijgen van de eigen toekomst.

Naar de rekentool

Een elektrische truck of bus heeft 65 procent minder onderhoud nodig dan een voertuig op fossiele brandstoffen. Dat is nog minder dan bij auto’s waar bij elektrisch de helft minder onderhoud aan zit. Meer EV heeft dus grote gevolgen voor de werkplaats, in aantallen en in het soort werk.

Het EV-onderzoek van BOVAG is het eerste dat zeer gedetailleerd in kaart brengt wat de gevolgen zijn voor het omzetpotentieel in de werkplaats. Met de speciaal ontwikkelde rekentool helpt BOVAG haar leden om zich voor te bereiden op de groei van het aantal elektrisch aangedreven voertuigen en uit te rekenen wat de impact op de eigen aftersalesactiviteiten gaat zijn.

 
Het rekenmodel is exclusief voor BOVAG-leden beschikbaar.

Lees meer in het dossier over elektrisch vervoer

Lees hier het volledige rapport over het effect van EV op de after sales van trucks en bussen.
Lees hier de hoogtepunten uit het rapport over het effect van EV op de after sales van trucks en bussen.

Tijdens de ledenbijeenkomst werden drie presentaties gegeven. Bekijk ze hieronder:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring