Dreigende acties cao carrosserie

Laatste update 14 juni 2019 Leestijd: 2 min

Vakbonden dreigen met acties wanneer werkgevers niet voor 17 juni akkoord gaan met hun - ultimatum voor cao Metaal en Techniek. Onder meer de bij BOVAG aangesloten schadeherstelbedrijven vallen, onder deze grote cao. Een nieuwe cao is nog niet in zicht nadat vakbonden het eindbod van werkgevers op 5 juni afwezen. Omdat de vorige cao op 1 juni afliep, zitten de bedrijven in deze sectoren nu in een cao-loze periode.

De cao-loze periode geldt voor alle BOVAG-leden die onder de cao Carrosseriebedrijven vallen, waaronder schadeherstelbedrijven, poetsbedrijven, ruitschadeherstelbedrijven en dutch car restorers. Lees hier hoe te handelen wanneer de branche geen cao heeft.
 

De onderhandelingen

Het eindbod dat werkgevers deden betrof onder andere een loonsverhoging van 3% op 1 september 2019, 2% op 1 mei 2020 en 1% op 1 januari 2021. Ook het vrijwillig voortzetten van het generatiepact maakte onderdeel uit van dit bod, evenals het recht op seniorendagen, een persoonlijk opleidingsbudget en het bestuderen van de gevolgen van de technologische ontwikkeling op het gebied van arbeid, opleiding en werkgelegenheid. Vakbonden hebben dit eindbod afgewezen en hebben een ultimatum gesteld. Voor 17 juni moeten werkgevers hiermee instemmen, anders volgen er acties. Werkgevers beraden zich op een reactie.
 
BOVAG houdt u op de hoogte van de voortgang van de cao-onderhandelingen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring