Loontabel cao MvT per 1 juli aangepast - juiste tabel volgt zo snel mogelijk

Laatste update 20 augustus 2019 Leestijd: 2 min

Het algemeen verbindend verklaren (AVV) van de cao MvT duurt langer dan gepland, omdat de salaristabellen op last van het ministerie van Sociale zaken moeten worden aangepast. In de salaristabellen in de cao is namelijk een salarisgroep opgenomen voor 22- en 23-jarigen en dat is volgens het ministerie verboden leeftijdsonderscheid.

Het is nieuw beleid van het Ministerie SZW dat het niet meer is toegestaan om in de salaristabellen bedragen op te nemen voor 22- en 23-jarigen. Dit was voorheen wel toegestaan. Dat komt omdat medewerkers met ingang van 1 juli 2019 vanaf 21 jaar recht hebben op het wettelijk minimumloon. Medewerkers worden vanaf hun 21e jaar dus gezien als vakvolwassen en dus mag je in cao’s geen onderscheid maken op basis van leeftijd voor 22- en 23-jarige medewerkers.

Wat nu te doen?

Iedereen die onder de Cao MvT valt, gaat te maken krijgen met een aanpassing van de loontabel, ingaand op 1 juli 2019. De nieuwe loontabel is echter op dit moment nog niet beschikbaar. BOVAG is in overleg met de vakbonden om de juiste salaristabel zo snel mogelijk te publiceren. Pas wanneer de loontabel beschikbaar is, kunt u actie ondernemen en de aanpassingen doorvoeren in uw salarisadministratie. Dat moet met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2019. We houden u op de hoogte en werken eraan om u zo snel mogelijk van de juiste informatie te voorzien.

Let op: 21-jarigen hebben per 1 juli 2019 recht op het minimumloon. Dit schrijft de wet voor en staat dus los van de cao MvT. De bedragen van de wettelijke minimumlonen vindt u op deze pagina.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring