Haal als schadeherstelbedrijf meer uit uw BOVAG-lidmaatschap: BBL

Laatste update 17 juli 2019 Leestijd: 2 min

Er valt veel voordeel te behalen uit het BOVAG-lidmaatschap. Bijvoorbeeld als het gaat om advies over personeelszaken. Weet u bijvoorbeeld hoe het zit met het aannemen van BBL’ers?

Het huidige schooljaar is bijna afgesloten en met de vakantie en het nieuwe schooljaar voor de deur, kloppen aankomende BBL-leerlingen (beroeps begeleidende leerweg) bij BOVAG-leden aan voor een leerwerkplek. Voor het aannemen van BBL-leerlingen gelden andere regels dan voor ‘gewone’ dienstverbanden. Om te beginnen sluit u een aparte arbeidsovereenkomst af. BOVAG heeft op deze website exclusief voor leden een voorbeeld arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor een BBL’er staan die u kunt downloaden en direct kunt gebruiken.

Dienstverband

Bent u tevreden over uw BBL-leerling en wilt u hem of haar langer in dienst houden? Dat kan, omdat de wettelijke ketenregeling niet meer geldt voor BBL’ers. Zolang ze een opleiding volgen, kunnen ze in dienst blijven zonder aanspraak te kunnen maken op een vast dienstverband. 

Subsidie

Vraag tot slot subsidie aan voor het begeleiden van een BBL-leerling. Dat kan elk jaar in de zomerperiode na afloop van het schooljaar en is bekend onder de naam Subsidieregeling praktijkleren.
 
Meer lezen over het aannemen van een BBL’er? Hier nog vier tips.
 
Lees ook:


Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring