Dealervereniging en Accell bereiken akkoord over dealerovereenkomst 2020

Laatste update 12 juli 2019 Leestijd: 2 min

De directie van Accell Benelux en de Accell Dealervereniging hebben recentelijk overeenstemming bereikt over de nieuwe dealerovereenkomst die op 1 januari 2020 ingaat. In een constructief overleg hebben beide partijen een aantal kleine kwalitatieve aanpassingen ten opzichte van het bestaande contract besproken. Het resultaat laat zien dat de samenwerking tussen Accell en de dealervereniging succesvol is. De oprichting van de dealervereniging was een initiatief van BOVAG.

Er zijn met Accell ook afspraken gemaakt over het verder verhogen van de professionaliteit en kwaliteit van het dealerkanaal, waaronder het delen van voorraaddata en het handhaven van de kwalitatieve KPI's. Daarnaast is Maurice Verdaat gekozen als nieuwe voorzitter van de Accell Dealervereniging.

Betere contractafspraken

BOVAG heeft initiatief genomen om de Accell Dealervereniging te starten. Het doel daarvan was om betere contractafspraken te maken tussen fabrikant en fietsretailer. Accell neemt de dealervereniging serieus, heeft het benoemd tot officieel overlegorgaan en heeft het lidmaatschap verplicht gemaakt voor alle Accell-dealers.

Ondersteuning

BOVAG maakt zich hard voor de oprichting van dealerverenigingen, om daarmee de positie van de dealer te versterken en betere afspraken te maken en beter samen te werken met de fabrikant. BOVAG ondersteunt de dealervereniging op juridisch en secretarieel gebied.

Lees in BOVAGkrant 3 meer over het belang van dealerverenigingen en waarom BOVAG zich hiervoor inspant:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring