Recordopkomst bij jaarcongres BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven

Laatste update 11 januari 2019 Leestijd: 3 min

175 bezoekers kwamen woensdag 9 januari naar Klarenbeek voor het jaarcongres van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven. Een record, want het was de hoogste opkomst in de afgelopen jaren. Belangrijke thema’s in de verhuurbranche zoals criminaliteit, de verzekerbaarheid van het wagenpark en de ontwikkelingen rond Mobility as a Service (MaaS) stonden op het programma. Heeft u deze dag gemist? Of wilt u de informatie nog eens nalezen? Hier vindt u de belangrijkste punten op een rij.

Afdelingsvoorzitter Wim Slagter en branchemanager Marjolijn Spoorenberg startten het congres met de terugblik op het afgelopen jaar én vooruitblik op wat er komen gaat. Ook de nieuwste cijfers over het wagenpark van verhuur- en deelautobedrijven werden gedeeld. Daaruit blijkt dat de bezettingsgraad van personenauto’s in de verhuur met ruim één procent is gestegen sinds 2017, en die van bestelwagens met maar liefst zes procent (klik hier voor het nieuwsbericht of download hier de cijfers).

Rode bank

Op de rode bank op het podium namen gedurende de middag uiteenlopende gasten plaats, die in gesprek gingen over actualiteiten. Hoe gaan we om met criminaliteit? Hoe houden we ons wagenpark verzekerd? Wat is het laatste nieuws rondom de vergunningplicht voor bemiddeling bij aanvullende verzekeringen? Kunnen verhuur- en deelautobedrijven meeprofiteren van MaaS? Ondernemers, (BOVAG-)specialisten en zelfs burgemeester Boelhouwer van gemeente Gilze en Rijen namen plaats, en gingen onder leiding van dagvoorzitter Johan Lammers met elkaar in gesprek.

Humoristische afsluiter

Cabaretier en filosoof Paul Smit sloot de dag op humoristische wijze af. Hij gaf een kijkje in de (onbewuste) werking van ons brein en vertaalde dit naar de praktijk. Smit liet zien dat onze hersenen moeite hebben met verandering en ging in op thema’s als bedrijfscultuur, samenwerking en beïnvloeding.

Bedrijvenmarkt

Tijdens en aan het einde van het congres was er tijd om te netwerken en dat werd volop gedaan. Ook was er een bedrijvenmarkt waar de Partners in Business van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven zich presenteerden. Deze partners hebben het congres mede mogelijk gemaakt: Advocatenpraktijk Vis, Bovemij, CarWise ICT, Comfisoft, Fine Company, ORIBI id-solutions en 24ID Check. Op de bedrijvenmarkt stonden ook de specialisten van BOVAG Ledenadvies en Bemiddeling klaar om vragen van leden te beantwoorden.

Verder lezen over:

Fototerugblik

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring