Re-integratiesubsidies tot en met 31 maart 2019

Laatste update 14 januari 2019 Leestijd: 3 min

Voor bedrijven die vallen onder de cao Motorvoertuig- en Tweewielerbedrijf biedt de Bedrijfsraad de mogelijkheid om subsidie te ontvangen voor bepaalde re-integratie-activiteiten. Wilt u een re-integratiesubsidie ontvangen? Dan moet de factuur voor 31 maart van dit jaar binnen zijn bij de Bedrijfsraad.

Aan de regeling komt eind maart een einde omdat de voorziening waaruit de Bedrijfsraad de re-integratiesubsidies betaalt, bijna op is.
 
Wanneer een werknemer langdurig ziek is geweest en weer aan het werk wil, kan hij of zij meestal niet direct op het oude niveau aan de slag. Soms is het zelfs niet mogelijk om in de huidige functie te blijven en moet u op zoek naar ander passend werk. Dat kan binnen uw organisatie zijn maar het is ook mogelijk dat u hiervoor buiten uw organisatie gaat kijken. Voor dit soort maatregelen bestaan er subsidieregelingen. Die lopen tot eind maart 2019.

Welke regelingen zijn er?

Tegemoetkoming van 25% (maximaal € 1.250) in de kosten van het re-integratiebedrijf. Als een werknemer niet kan terugkeren in het eigen bedrijf en werkgever en werknemer besluiten om de hulp in te roepen van een erkend re-integratiebedrijf, krijgt de werkgever 25% van de kosten van dit bedrijf (tot maximaal € 1.250) vergoed.

Re-integratiebijdrage van maximaal € 1.250. Als een werknemer uit dienst treedt en binnen 24 maanden na de eerste ziektedag bij een ander bedrijf passend werk heeft gevonden (met behulp van een erkend re-integratiebedrijf) dan ontvangt de ‘oude’ werkgever € 1.250, waarvan € 500 bestemd is voor de ‘oude’ werknemer.

Individueel re-integratiebudget van maximaal € 1.000. Als een werknemer in dienst kan blijven bij de eigen werkgever, maar als daarvoor extra investeringen nodig zijn, krijgt de werkgever maximaal € 1.000.

U kunt de re-integratiesubsidie aanvragen via de website van OOMT.

Hoe weet ik of mijn werknemer terug kan naar zijn of haar oude functie?

Als u twijfelt of uw werknemer wel terug kan naar zijn of haar oude functie, dan kan de re-integratietoets u helpen. Deze toets is ook handig om te bepalen wat er voor nodig is om iemand zijn huidige functie weer te laten oppakken. Als blijkt dat uw medewerker niet in staat is om terug te gaan naar zijn of haar eigen werk dan laat de toets zien wat dan mogelijke opties zijn. Ook voor deze re-integratietoets bestaat een vergoeding. Deze is maximaal 550 euro. De re-integratietoets kunt u vinden op de website van OOMT.

Neem voor meer informatie over deze subsidieregelingen contact op met de Bedrijfsraad.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring