Is uw bedrijf al privacyproof? Maak gebruik van 3 handige BOVAG-tools

Laatste update 18 januari 2019 Leestijd: 3 min

Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet ingegaan. Dit betekent dat u uitgebreid moet beschrijven hoe u omgaat met personeelsgegevens. Bijvoorbeeld hoe u deze registreert, onderhoudt en verwijdert. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat dit jaar strenger controleren op het naleven van de wet. Als u uw privacybeleid nog niet op orde heeft, loopt u het risico om een boete te krijgen. Ga dus snel aan de slag, bijvoorbeeld met de BOVAG Privacytool die u tot 1 mei 2019 gratis kunt gebruiken.

BOVAG heeft deze drie handige hulpmiddelen voor u:

1. BOVAG Privacytool

Deze tool loodst u in zestien stappen door de privacywet. Per stap wordt de wet in heldere taal toegelicht, voorzien van korte filmpjes met uitleg. In de tool zitten verschillende belangrijke documenten (zoals een geheimhoudingsverklaring en een model-verwerkersovereenkomst). De stappen zijn voorzien van invulvelden. De door u ingevulde velden verschijnen automatisch in een rapport dat u kunt gebruiken als naslagwerk en werkdocument. Het gebruik van de BOVAG Privacytool is tot 1 mei 2019 gratis, daarna wordt er een kleine vergoeding gevraagd. U betaalt dan € 60,- per jaar of €15,- per kwartaal (exclusief btw en via automatische incasso). Ondernemers die nu al gebruik maken van de BOVAG Privacytool ontvangen hierover bericht. Mocht u de tool nog niet gebruiken, stap dan nu alsnog (gratis) in. U heeft dan tot 1 mei de tijd om de tool te doorlopen. Let wel op: zolang de voorraad van vouchercodes voor de privacytool strekt!

Meer informatie over de BOVAG Privacytool

2. Privacy game

Alle processen in kaart zijn gebracht en de overeenkomsten opgesteld, maar hoe krijgt u uw medewerkers mee in de nieuwe regels? De BOVAG Privacy Game neemt uw personeel op een laagdrempelige manier en in quizvorm door de AVG. Ze leren hoe ze veilig omgaan met persoonsgegevens en wat ze moeten doen in lastige situaties. Bovendien toont u met deze tool aan dat u uw medewerkers voldoende heeft geïnformeerd over de wet. Twee vliegen in één klap.

Meer informatie over de BOVAG Privacy Game

3. Dossier Privacy

Wat moet u doen bij een datalek? Hoe maakt u uw sollicitatieprocedure privacyproof? Hoe hebben collega-ondernemers het AVG-proof maken van hun bedrijf aangepakt? In het dossier ‘Privacy’ vindt u veel belangrijke informatie over dit onderwerp bij elkaar. Inclusief informatie en veelgestelde vragen over de privacytool en -game. Oftewel, gaat u met de AVG aan de slag, begin dan op eerst mijn.bovag.nl/privacy.

Ga naar het dossier Privacy

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring