Recordaantal lease-auto's in Nederland

Laatste update 15 februari 2019 Leestijd: 2 min

Met 1 miljoen leaseauto’s telde Nederland eind 2018 een recordaantal mensen dat kiest voor deze manier van mobiliteit. Dat maakte de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) vanmorgen bekend. Niet alleen zakelijke rijders maar ook 150.000 particulieren kozen voor leasen.

Meer auto’s lijkt ongunstig voor het milieu maar volgens de VNA is het tegengestelde waar. Renate Hemerik, directeur VNA: “Veel consumenten kiezen voor een private lease-auto en stappen daarmee uit een vaak oudere privéauto. Als je bedenkt dat de gemiddelde privéauto ruim tien jaar oud is en men bij private lease in een nieuwe auto gaat rijden, dan is dat directe winst voor de CO2-uitstoot. Naast het feit dat nieuwe auto’s zuiniger rijden, hebben zij gemiddeld ook meer veiligheidsopties. En dat is weer goed voor de verkeersveiligheid en de doelstelling van het kabinet om het aantal verkeersslachtoffers in Nederland terug te dringen.”

Volgende stap in mobiliteit

De volgende stap die leasemaatschappijen zetten, is volgens de VNA ‘geïntegreerde mobiliteit’. Een reiziger moet afhankelijk van locatie, tijdstip, bestemming en doel makkelijk en afwisselend gebruik kunnen maken van diverse vormen van mobiliteit. Van (deel-)auto, fiets, OV maar ook van mobiliteitsabonnementen. De leasesector is in de opmaat naar een breed aanbod van geïntegreerde mobiliteit die aansluit op de behoefte van zowel de zakelijke als de particuliere gebruiker.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring