Lidmaatschapseisen rond ruitschadeherstel BOVAG-breed gelijkgetrokken

Laatste update 14 februari 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft de lidmaatschapseisen voor ruitschadeherstel op openbare plaatsen voor onafhankelijke autobedrijven gelijkgetrokken met die van de afdeling Schadeherstelbedrijven. Vanaf juni dit jaar is het niet toegestaan om ruitschades te herstellen op bijvoorbeeld parkeerplaatsen.

Alle BOVAG-bedrijven staan voor betrouwbaarheid en kwaliteit, en dat betekent dat voor leden van verschillende afdelingen die dezelfde werkzaamheden uitvoeren ook dezelfde lidmaatschapseisen gelden. Daarom trekt BOVAG die eisen zoveel mogelijk gelijk.

Zo mogen schadeherstelbedrijven geen ruitreparaties en acquisities uitvoeren op openbare plaatsen. Gebeurt dat wel, dan moet daar specifiek door de klant om gevraagd zijn én de werkzaamheden moeten plaatsvinden onder dezelfde condities als in de werkplaats. Deze regel geldt nu ook voor bedrijven aangesloten bij Onafhankelijke Autobedrijven. Hiermee creëert BOVAG tegelijkertijd een gelijk speelveld voor al zijn leden.
De aanpassing van de lidmaatschapseisen is al ingegaan. Vanaf 1 juni 2019 worden de nieuwe regels ook daadwerkelijk gehandhaafd op basis van melding uit de branche of van consumenten. Blijkt een BOVAG-bedrijf zich niet aan de eisen te houden, dan kan BOVAG het lidmaatschap opzeggen.

De lidmaatschapeisen van de afdeling Onafhankelijke Autobedrijven zijn een aanvulling op het afdelingsreglement. U kunt ze opvragen via secretariaat@bovag.nl. 


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring