Zo meldt u zich aan voor korting op auteursrechtenafdracht Buma, Sena en Videma

Laatste update 03 december 2019 Leestijd: 2 min

Als u de auteursrechtenafdracht voor muziek- en beeldgebruik via BOVAG regelt, krijgt u 15 procent extra korting. BOVAG heeft namelijk een collectieve afspraak gemaakt met rechtenorganisaties Buma, Sena en Videma. U kunt zich in twee stappen aanmelden voor de BOVAG-korting. Dit kan tot 31 december 2019. 

Veel bedrijven hebben voor medewerkers of klanten muziek of tv aanstaan in de showroom, kantoor of werkplaats. In Nederland is bij wet geregeld dat een bedrijf hiervoor een vergoeding moet betalen aan auteurs- en naburige rechtenorganisaties. Dankzij de collectieve afspraken die BOVAG heeft gemaakt, profiteert u van 15 procent extra korting. Dit komt nog bovenop de 33,3 procent die BOVAG-leden al krijgen als zij zich aanmelden voor een licentie bij Buma, Sena en Videma. Daarnaast kunt u uw registratie eenvoudig online regelen en krijgt u één gezamenlijke jaarfactuur. Let op: als u vorig jaar al heeft meegedaan, dan hoeft u niks te doen. U ontvangt automatisch een factuur van BOVAG. 

Aanmelden in twee stappen: 

  1. Ga naar mijn.bovag.nl/auteursrechten. Log in met uw lidmaatschapsnummer en het wachtwoord van de betreffende bedrijfsvestiging. Op deze pagina vindt u belangrijke tips en veelgestelde vragen. 
  2. Klik vervolgens in de linker navigatiebalk op 'Mijn tools'. Daar ziet u de knop 'BOVAG Auteursrechten'. Door hierop te klikken komt u bij de aanmeldformulieren voor Buma/Sena en Videma. Als u deze knop niet ziet, dan bent u al deelnemer en ontvangt u automatisch een factuur.  
Klik hier om naar mijn.bovag.nl/auteursrechten te gaan

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring