Rijles Tips en Tricks aflevering 1 en 2

Laatste update 06 december 2019 Leestijd: 2 min

In de serie over Rijles Tips en Tricks vertelt Pieter Roordink over verschillende bijzondere verrichtingen of oefeningen waar een leerling tijdens de rijles mee te maken zal krijgen. Hij legt bijvoorbeeld uit hoe in te voegen op de snelweg en de beste manier om in te parkeren tijdens een praktijkexamen. Daarnaast wordt er elke aflevering een vraag behandeld die aan bod kan komen tijdens het theorie-examen.

In de eerste aflevering leert rijinstructeur Pieter Roordink de leerling hoe hij moet invoegen op de snelweg. Hij geeft meerdere tips over onder andere de regels bij het invoegen op de snelweg en op welk moment in te voegen. Waar moet nou volgens Pieter op gelet worden tijdens het invoegen op de snelweg? Kijk vooruit, voeg op tijd in en hou rekening met ander verkeer. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende snelheid is op de invoegstrook en voldoende tijd om te kijken.



In de tweede aflevering vertelt rijinstructeur Pieter Roordink meer over onzekerheid in het verkeer. Hij geeft meerdere tips om meer zelfverzekerd over te komen in de auto. Zekerheid in het verkeer is volgens Pieter heel erg belangrijk. Met name ook tijdens het rijexamen. Daarmee kan een leerling laten zien hoe besluitvaardig hij is. Maar wat zijn nou typische vormen van onzekerheid? Kijken naar de versnellingspook tijdens het schakelen en bijvoorbeeld achter een vrachtwagen blijven rijden op de snelweg.



Naar het BOVAG-YouTubekanaal


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring