Alweer een mijlpaal: de branchenorm voor caravan- en camperschadeherstel is een feit!

Laatste update 12 december 2019 Leestijd: 3 min

BOVAG en Focwa zijn het eens geworden over de branchenorm voor caravan- en camperschadeherstel. De Stichting Branchenormering Schadeherstel heeft hier formeel een klap op gegeven. De gezamenlijke norm gaat per 1 januari 2020 in. 2020 geldt als ingroei-jaar, waarin u als caravan- en camperschadehersteller aan de slag kunt met de nieuwe branchenorm. Per 1 januari 2021 is deze norm verplicht.

Op het jaarcongres van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven (25 november in Bunnik) kondigden we het al aan. Per 1 januari 2020 breiden we de BOVAG-club formeel uit met een nieuwe ledengroep die gespecialiseerd is caravan- en camperschadeherstel. BOVAG-bedrijven die actief zijn met schadeherstel van caravans en campers vertegenwoordigen we met ingang van 2020 dus onder hetzelfde dak voor deze deelactiviteit. Zo profiteren deze specialisten ook van de belangenbehartiging door BOVAG voor schadeherstellers. 

Over de norm

Om de kwaliteit van caravan- en camperschadeherstel te borgen, is een norm vastgesteld die gedragen wordt door de hele branche. Door zowel opdrachtgevers als herstelbedrijven. Deze norm geeft alle partijen helderheid en zekerheid over de kwaliteit én uniformiteit van de werkzaamheden. En op die manier helpen we BOVAG-leden toekomstbestendig te zijn en te blijven. In de branchenorm zijn eisen benoemd voor bijvoorbeeld de bedrijfsinrichting en de benodigde uitrusting, kennis en vaardigheden van herstellers en het uitbesteden van werkzaamheden. Een uitgebreide toelichting op de norm én het stappenplan voor certificering vindt u in ons Handboek Audit en Certificering BOVAG Erkend Schadeherstel Caravan en Camper.

Voordelen lidmaatschap

Eén van de speerpunten voor deze nieuwe ledengroep is het werken aan een eerlijk speelveld; heldere voorwaarden voor zowel ketens als individuele bedrijven. Ook voor caravan- en camperbedrijven wordt dat steeds relevanter als we kijken naar de ontwikkelingen in de branche. De branchenorm zorgt bovendien voor erkenning voor dit specialisme en daarom is het zo belangrijk dat we de kwaliteit en de uniformiteit van caravan- en camperschadeherstel goed bewaken. Wat bieden we nog meer binnen dit lidmaatschap en hoe kunt u lid worden? Lees het hier:
 

Vragen?

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar schadeherstel@bovag.nl of bel BOVAG Ledenadvies op (030) 65 95 300. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring