BOVAG Matchmaking: vraag en aanbod voor bedrijfsovername

Laatste update 03 april 2019 Leestijd: 2 min

Met BOVAG Matchmaking lanceert BOVAG een nieuwe dienst voor vraag en aanbod in bedrijven. BOVAG Matchmaking is een besloten omgeving waar vraag en aanbod van zowel aankoop als verkoop van bedrijven samenkomt. Deze dienst is exclusief voor BOVAG-leden. 

Het zoeken naar en vinden van een geschikte koper of passende investering is niet eenvoudig. Nu gebeurt het vaak dat de accountadviseurs van BOVAG toevallig vraag en aanbod weten te matchen. Om dat proces te professionaliseren start BOVAG met Matchmaking; een nieuw platform waar BOVAG-leden met serieuze aan- of verkoopplannen elkaar kunnen vinden. Hun zoektocht wordt begeleid door een professionele overname-adviseur.  
  

Wat doet de adviseur? 

De overname-adviseur ondersteunt in het opstellen van een zoekprofiel of van een bedrijfsprofiel. Wanneer deze is gemaakt, gaat de adviseur op zoek naar een mogelijke match. De tweede stap is om te kijken hóe het bedrijf kan worden verkocht. Wat is de juridische vorm en zit er onroerend goed bij? Vervolgens kijkt de adviseur wat het vermogen en inkomen van de ondernemer zal zijn nadat zijn bedrijf is verkocht. Dan pas gaat de overname-adviseur op zoek naar een koper. Als hij deze heeft gevonden, bekijkt hij wie de belangen van de koper of verkoper kan vertegenwoordigen.

Meer informatie en aanmelden
 

Stoppen of doorgaan 

Heeft u een onderneming en twijfelt u of u hiermee op termijn wilt stoppen of doorgaan? Kom dan naar een van de vier speciale bijeenkomsten hierover. De nieuwe serie ‘Stoppen of Doorgaan’ start in april in Gorinchem en de laatste van dit jaar is op 13 november in Dodewaard. Kijk voor overige data en locaties mijn.bovag.nl/stoppenofdoorgaan.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring