Tweede ronde cao: stevige gesprekken, feiten en fabels

Laatste update 21 september 2018 Leestijd: 2 min

Vakbonden en BOVAG hebben op woensdag 19 september voor de tweede keer gesproken over een nieuwe cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven (MvT). Opnieuw was de bijeenkomst constructief, en opnieuw bleek dat de standpunten en wensen nog ver uit elkaar liggen.

De tweede ronde gesprekken over een nieuwe cao vond plaats in het Centraal Vakbondshuis FNV te Utrecht, nadat de eerste ronde zich had afgespeeld in het BOVAGhuis in Bunnik. Na een welkomstwoord van FNV-voorzitter Han Busker bood FNV aan BOVAG 5.000 handtekeningen aan van medewerkers die oproepen tot een goede cao. BOVAG waardeert deze betrokkenheid en neemt ook goede notie van de boodschap die deze medewerkers meegeven. Tegelijkertijd is het ook een verantwoordelijkheid van BOVAG om rekening te houden met 9.000 ondernemers en die andere 80.000 medewerkers.  

De gesprekken zijn wederom in goede sfeer verlopen, vakbonden en BOVAG zijn beide gericht op het maken van afspraken, hoewel er moeilijke onderwerpen te bespreken zijn. De voorstellen van vakbonden en BOVAG kunt u op hier teruglezen. Thema’s als (duurzame) inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling, jaarurenrooster voor seizoenspieken en Generatiepact zijn deze ronde aan de orde geweest. Woensdag 3 oktober praten BOVAG en vakbonden verder.Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring