Markt voor autoschadeherstel krimpt fors tot 2030

Laatste update 16 november 2018 Leestijd: 2 min

Uit onderzoek van Roland Berger in opdracht van BOVAG Schadeherstelbedrijven blijkt dat de Nederlandse markt voor autoschadeherstel in 2030 met ongeveer een derde zal zijn gekrompen ten opzichte van 2018. BOVAG presenteert de ‘Toekomstvisie Autoschadeherstel tot 2030’ tijdens de ledenbijeenkomst in Bunnik op woensdag 21 november.

Hoewel het gemiddelde schadebedrag met zo’n 15 procent zal stijgen, neemt het aantal schadegevallen volgens de onderzoekers tot 2030 met ruim 40 procent af. Toine Beljaars, voorzitter BOVAG Schadeherstelbedrijven: “Onze branche gaat een onzekere tijd tegemoet. De inrichting van de kleinere markt wordt sterk beïnvloed door het handelen van merkorganisaties, verzekeraars, leasemaatschappijen en de overheid. Het aantal schadegevallen daalt met 4 procent per jaar en de totale marktomvang met 3 procent per jaar, nieuwe toetreders kunnen bovendien een deel van de cosmetische reparaties naar zich toe gaan halen. De overcapaciteit in de markt zal volgens onze inventarisatie richting 2030 alleen maar verder toenemen.” 

Minimale omvang

In de Toekomstvisie Autoschadeherstel worden de oorzaken van de marktkrimp nader toegelicht - zoals de toenemende urbanisatie en de opkomst van rijhulpsystemen - en de rol van autofabrikanten, verzekeraars en leasemaatschappijen daarin. Tevens komt aan bod wat de minimale omvang in productieve FTE’s en omzetniveau per vestiging zou moeten zijn om in de toekomst rendabel te kunnen zijn. Tijdens de ledenbijeenkomst voor BOVAG Schadeherstelbedrijven wordt de Toekomstvisie 2030 uitgebreid toegelicht door René Seyger van Roland Berger en vertelt BOVAG hoe we binnen het collectief samen aan de slag gaan met de uitkomsten van dit onderzoek. Deze bijeenkomst vindt plaats in het BOVAGhuis in Bunnik op woensdag 21 november 2018 en is toegankelijk voor schadeherstellers; aanvang 17.30 uur inclusief dinerbuffet.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk via mijn.bovag.nl/ledenbijeenkomstshb.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring