Woensdag gesprek BOVAG en Accell over nieuwe dealercontracten

Laatste update 14 mei 2018 Leestijd: 2 min

Voorafgaand aan de bijeenkomst voor Accell-dealers woensdagavond aanstaande in Bunnik, gaan BOVAG en Accell die ochtend met elkaar in overleg over de nieuwe dealercontracten. Afgelopen week vroeg BOVAG aandacht voor de overeenkomsten die onlangs naar een groot deel van de dealers zijn verzonden en besloot tot een ingelaste informatiebijeenkomst op woensdagavond 16 mei.

Naar het oordeel van de juridische dienst van BOVAG betekenen de nieuwe contracten op een aantal belangrijke punten een verslechtering van de positie van de dealer. Deze kortlopende overeenkomst (t/m 31 december 2018) is de opmaat voor een eventueel volgend dealercontract vanaf 2019 en de deadline werd in veel gevallen al op 14 mei 2018 gesteld. Bijna drie jaar geleden presenteerden BOVAG en Accell bovendien een revolutionair dataconvenant over hoe om te gaan met klantgegevens, dat destijds een ‘voorbeeld voor andere fabrikanten’ werd genoemd, ‘de ultieme vorm van samenwerking met dealers’ en volgens Accell liet zien dat zij ‘samen met de dealers optrekken; niet tegenover elkaar, maar naast elkaar’. Datzelfde dataconvenant blijkt nu eenzijdig - en louter in het voordeel van de fabrikant - gewijzigd en als bijlage bij het nieuwe contract te fungeren.
 
Alle Accell-dealers (zowel BOVAG-leden als niet-leden) zijn woensdag 16 mei van harte welkom in het BOVAGhuis in Bunnik vanaf 20:00 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt direct verslag gedaan van het gesprek met Accell van die ochtend en geven de experts van BOVAG hun visie op het nieuwe contract en de gevolgen daarvan voor dealers. Aanmelden kan via fiets@bovag.nl onder vermelding van de bedrijfsnaam en het aantal personen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring