Winnaar bandenquiz neemt nieuwe bandenset in ontvangst

Laatste update 06 maart 2018 Leestijd: 2 min

De heer Heitzer uit Beverwijk heeft vier nieuwe banden voor zijn Citroën gewonnen met de landelijke campagnequiz van Kies de beste band. Vakgarage Thijs van Zandvliet heeft de winnaar geadviseerd welke banden het beste bij zijn auto passen en deze inmiddels gemonteerd. De bandenset is aangeboden door BOVAG.

Uit de duizenden quizdeelnemers zijn drie winnaars getrokken, die allemaal gedegen advies van een bandenspecialist hebben gekregen en een set banden die past bij hun auto. De drie prijzen zijn gesponsord door BOVAG, RAI Vereniging en VACO.

IMG_3773-(002)-(002).JPG

Meer grip op de weg

De campagne van Kies de Beste band was de afgelopen periode gericht op winterbanden. Als de temperatuur onder de 7°C zakt, is het namelijk verstandiger om op winterbanden te rijden. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Hierdoor verliezen zomerbanden grip op het wegdek. Winterbanden zijn gemaakt van zachter rubber en hebben speciale groeven die zorgen voor extra grip. Van de auto hebben alleen de banden contact met de weg. Zij bepalen voor een groot deel de prestaties van de auto. Door te kiezen voor betere én goed opgepompte banden rijdt een automobilist veiliger, zuiniger en stiller. Meer informatie over Kies de Beste Band staat op www.kiesdebesteband.nl.

Kies de Beste Band is een samenwerking tussen: ANWB, Band op Spanning, BOVAG, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nederlandse Stichting Geluidshinder, NVR, RAI Vereniging, Recybem en VACO.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring