Algemene voorwaarden aangepast: gebruik alleen de nieuwe!

Laatste update 06 april 2018 Leestijd: 3 min

De Algemene Voorwaarden voor BOVAG-autobedrijven zijn aangepast. Het is zaak vanaf april 2018 uitsluitende de nieuwe tekst te gebruiken. De wijzigingen betreffen met name verlenging van de BOVAG Reparatie- en Onderhoudsgarantie, en bemiddeling nu ook bij niet-garantiegevallen.

In afstemming met ANWB en Consumentenbond zijn de Algemene Voorwaarden voor BOVAG-autobedrijven inzake verkoop aan particulieren wat aangepast. Meest in het oog springende wijziging is dat de afdeling “Hulp bij Klachten” van BOVAG voortaan ook consumenten en BOVAG-leden gaat helpen inzake verschil van mening over auto’s onder de 4.500 euro en zonder BOVAG Garantie. Op dat soort auto’s gelden weliswaar niet de zekerheden van BOVAG Garantie, maar ze vallen wel onder de Europese conformiteitsregels, die zeggen dat een product moet doen wat je er redelijkerwijs van mag verwachten. Ook een klant die een beroep wil doen op die regels, kan voortaan bij de bemiddelaars van BOVAG terecht. Dat is nodig omdat consumenten – onder meer doordat bijvoorbeeld consumentenorganisaties ze daar op wijzen – steeds vaker een beroep doen op conformiteit. De BOVAG-bemiddelaars zullen daarbij uiteraard wel aan verwachtingsmanagement doen: van een auto van 1.000 euro mag je minder verwachten dan van een exemplaar van 8.000 euro.  

Garantie optioneel

Verder hebben we in de voorwaarden duidelijker opgeschreven dat BOVAG Garantie een optie is. Een zeer wenselijke optie uiteraard, maar wel een keuze. Dat sluit ook beter aan bij de dagelijkse praktijk. Op de aangepaste koopovereenkomsten kunnen klant en autobedrijf goed vastleggen welke keuzes inzake garantie zijn gemaakt.

Zes maanden garantie op onderhoud en reparatie

De andere wijziging betreft de BOVAG Reparatie- & Onderhoudsgarantie. Die is verlengd van drie naar zes maanden. Dat doen we omdat de wet dat voorschrijft. De Algemene Voorwaarden liepen op dat punt nog achter de feiten aan.

Garantie-discussie

Let wel: deze aanpassingen staan los van de garantie-discussie met De Nederlandsche Bank (DNB). BOVAG Garantie blijft vooralsnog zoals die is. BOVAG is nog steeds in afwachting van de uitkomst van een zogenoemde reikwijdtetoets van DNB, waaruit volgt of BOVAG Garantie al dan niet als verzekering moet worden aangemerkt.  

Pas uw middelen aan

BOVAG roept de autobedrijven op vanaf nu alleen nog de nieuwe koopovereenkomsten en bijbehorende algemene voorwaarden te gebruiken. Die vindt u hieronder. Wie regelmatig een blok BOVAG-koopovereenkomsten bestelt, krijgt van BOVAG gratis een nieuwe set toegestuurd. Ook is het verstandig om teksten over BOVAG Garantie op uw website aan te passen conform de nieuwe voorwaarden. U mag daarvoor onderstaande tekst gebruiken.

Wilt u extra zekerheid bij de aankoop van uw occasion? Kies dan voor BOVAG Garantie. Wij staan dan de eerste zes maanden voor u klaar zodat u zorgeloos kunt genieten van uw auto.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring