BOVAG volop in het nieuws met gratis bandencheck vakantiegangers

Laatste update 12 juli 2018 Leestijd: 3 min

In het kader van de consumentencampagne Zorgeloze Vakantie Garantie van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven, controleerde BOVAG op vrijdagmiddag 6 juli langs de A2 bij Eijsden gratis de banden van auto’s, caravans en ander vakantieverkeer. Omdat uit onderzoek van BOVAG opnieuw is gebleken dat veel consumenten niet weten waar ze op moeten letten, benadrukte BOVAG met de gratis bandencheck het belang van goed onderhoud van zowel de auto als het kampeermiddel.

Niet alleen bij de deelnemers viel de BOVAG-bandencheck in de smaak. Ook de landelijke en regionale media waren positief over het initiatief van BOVAG. De cameraploegen van SBS6 en het Limburgse L1 waren aanwezig voor een reportage, en ook Radio 2 en de Telegraaf deden verslag van de actie. Kortom, goede reclame voor alle BOVAG Caravan- en Camperbedrijven.

 

Bekijk hier het item in Hart van Nederland op SBS6

Wat kwamen de BOVAG Keurmeesters zoal tegen?

De keurmeesters controleerden niet alleen het profiel en de spanning van de banden, maar inspecteerden bijvoorbeeld ook de bedrading, het koppelingssysteem en andere mogelijke probleemgebieden. Bij 63% van alle nagekeken voertuigen waren de banden niet in orde. In de meeste gevallen was de bandenspanning te laag, maar ook oude banden (tot zelfs achttien jaar), te hoge bandenspanning en kapotte ventielen passeerden de revue. Daarnaast ontdekten de keurmeesters meerdere verkeerd gemonteerde of zelfs defecte verlichtingskabels, losbreekkabels en hulpkoppelingen.

BOVAG was de vakantiegangers zelf natuurlijk niet vergeten. Voor de deelnemers aan de bandencheck had BOVAG gratis flesjes water en profieldieptemeters klaarstaan, en alle kinderen kregen een ijsje. Iedereen was zeer enthousiast over de bandencheck en de goede zorgen, en de BOVAG Keurmeesters stuurden de vakantiegangers weer vrolijk en vooral veilig de weg op.

Onderhoudscampagne 2018: Zorgeloze Vakantie Garantie

Voor goed onderhoud en schadeherstel aan je caravan, camper of vouwwagen moet je bij een BOVAG-caravan- of camperbedrijf zijn. Anders gezegd: bij een BOVAG-bedrijf krijgt u Zorgeloze Vakantie Garantie. Die boodschap verkondigt BOVAG dit hele jaar in een campagne aan het grote publiek. We roepen kampeerders daarbij op om bij de BOVAG-vakman langs te gaan voor een ‘pitstop’. Want alleen met een goed onderhouden kampeermiddel heb je Zorgeloze Vakantie Garantie!

BOVAG heeft diverse promotiematerialen ontwikkeld die u als BOVAG caravan- of camperbedrijf kunt inzetten om kampeerders zélf op te roepen om voor vertrek bij de vakman in kwestie langs te komen voor een pitstop. Ook aanhaken op de BOVAG-campagne? Gebruik de promotiefilmpjes, banners en posters uit de toolkit!

De toolkit vindt u hier
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring