Belastingdienst introduceert nieuw aangifteformulier bpm

Laatste update 20 juli 2018 Leestijd: 2 min

Bedrijven die auto's importeren uit het buitenland moeten binnenkort op een andere manier bij de Belastingdienst aangifte doen voor de bpm.

Vanaf medio september stelt de Belastingdienst namelijk een nieuw aangifteformulier bpm beschikbaar. Dit is een digitaal formulier waar bedrijven automatisch doorheen wordt geleid en dat op de website van de Belastingdienst staat. Het gebruik van dit formulier bespoedigt de afhandeling van de aangifte. Wie aangifte doet met een ander formulier, loopt het risico op vertraging voor de afgifte van het kenteken door de RDW.

Tussenfase in ontwikkeling

Het nieuwe digitale aangifteformulier moet straks na het invullen vooralsnog worden afgedrukt en per post opgestuurd. Momenteel zit de Belastingdienst in een tussenfase van vernieuwing van ICT en het ontwikkelen en testen van digitale producten. Hiermee wordt de basis gelegd voor de toekomst naar een volledig digitaal aangifteproces en verbeterde klantinteractie. De Belastingdienst moderniseert en digitaliseert het aangifteproces bpm.

Meer informatie over bpm en het doen van aangifte vindt u op de website van de Belastingdienst.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring