100% onderhouden weblabel nu ook op AutoWereld.nl

Laatste update 20 juli 2018 Leestijd: 2 min

Het label 100% onderhouden wordt nu ook getoond op AutoWereld.nl, een van de grote online portals voor gebruikte auto’s. Hierdoor worden auto’s met een volledige onderhoudshistorie transparant herkenbaar aangeboden. Autokopers kunnen nog makkelijker een auto met extra zekerheid vinden.

Het kwaliteitslabel 100% onderhouden is qua opzet vergelijkbaar met het kilometerkeurmerk Nationale Autopas. Het is te herkennen aan het speciale weblabel bij de advertentie en bij de auto in de showroom. Het initiatief wordt gesteund door ANWB en BOVAG.

Samenwerking 100% onderhouden en AutoWereld.nl

AutoWereld.nl is op dit moment de autowebsite met het grootste aanbod. Ruim 300.000 auto’s worden er aangeboden. Dat komt vooral omdat het aanbod laagdrempelig (gratis) geplaatst kan worden. Het aanbod van zowel officiële autobedrijven als ook het aanbod van particulieren is er te vinden.

Anton Pluim van Stichting 100% onderhouden is blij met de samenwerking: "AutoWereld.nl heeft het grootste online aanbod van gebruikte auto’s, dus voor de autokoper valt daar wel iets te kiezen. Hoe groter het aanbod hoe meer de behoefte aan onderscheid. Veel consumenten zoeken zekerheden en met 100% onderhouden kan je als professioneel autobedrijf jouw aanbod onderscheiden ten opzichte van het aanbod door particulieren." 

Autokopers hechten waarde aan onderhoudsverleden

Autokopers hechten veel waarde aan informatie over het onderhoudsverleden van een auto, zo blijkt uit recent onderzoek van de Stichting 100% onderhouden. Een volledig onderhouden auto met een transparante historie heeft ten opzichte van eenzelfde auto zonder historie gemiddeld 972 euro meer waarde voor een autokoper. Bij de meeste geadverteerde auto’s is deze informatie nog niet of nauwelijks te vinden. Om het label te mogen voeren moet een auto tijdens de hele levensduur tijdig en volgens het schema van de fabrikant zijn onderhouden.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring