Studiekostenovereenkomsten vernieuwd

Laatste update 21 augustus 2018 Leestijd: 2 min

De studiekostenovereenkomsten die BOVAG voor u heeft opgesteld zijn vernieuwd. Afhankelijk van de opleiding van de medewerker, kunt u kiezen uit een modelovereenkomst voor een BBL-opleiding of voor alle andere opleidingen of cursussen.

Wat is een studiekostenovereenkomst?

Via een studiekostenovereenkomst spreekt u met uw medewerker af dat hij bepaalde door u gemaakte kosten (deels) terug moet betalen als de medewerker tijdens de opleiding of binnen een bepaalde termijn na afronding van de opleiding zelf besluit te vertrekken. Bij de gemaakte kosten kunt u bijvoorbeeld denken aan cursusgeld, cursus benodigdheden zoals boeken en doorbetaald salaris tijdens de cursus. 

Wat is er veranderd?

De termijn waarvoor de studiekostenovereenkomst geldt is in beide modelovereenkomsten verschillend. Voorheen werd dit onderscheid niet gemaakt. Maar vanwege een recente rechterlijke uitspraak is het onderscheid tussen een BBL-opleiding of een andere opleiding wel belangrijk gebleken. 

Zo mag u met een medewerker die een BBL-opleiding volgt afspreken dat hij de gemaakte kosten aan u terug moet betalen wanneer hij tijdens de opleiding of binnen één jaar na afronding van de opleiding besluit te vertrekken. Volgt uw medewerker een andere opleiding, dan kunt u afspreken dat de medewerker nog drie jaar bij u dienst moet zijn na afronding van de opleiding.

Heeft u met een van uw medewerkers een studiekostenovereenkomst afgesproken? Dan raden wij u aan de hierboven genoemde termijnen aan te houden en vanaf nu de nieuwe modelovereenkomsten te gebruiken.

Vragen

Voor vragen over de modelovereenkomsten kunt u terecht bij BOVAG Ledenadvies. Deze overeenkomsten zijn te gebruiken door BOVAG-bedrijven die vallen onder de cao MvT en cao Carrosseriebedrijf. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring