Restauratiebedrijven onder dak bij BOVAG

Laatste update 11 januari 2018 Leestijd: 2 min

De beursvloer van Interclassics 2018 in Maastricht vormde op 11 januari 2018 het decor voor de oprichting van de nieuwe BOVAG-afdeling Dutch Car Restorers, waarin toprestauratiebedrijven worden verenigd.

Dutch Car Restorers is een bestaand samenwerkingsverband van topbedrijven die actief zijn op het gebied van restauratie van carrosserie, techniek en interieur van klassieke auto’s (25 jaar en ouder). De DCR werd opgericht vanuit de vakgroepen Autorestauratiebedrijven en Bekleedbedrijven van de FOCWA. Alleen ondernemers die voldoen aan strenge criteria op het gebied van bedrijfsuitrusting, opgeleid personeel, garanties en vakmanschap worden door DCR toegelaten. De DCR-bedrijven trekken klanten aan uit heel Europa, en soms nog verder. 26 Van deze bedrijven (restauratie- en onderhoud bedrijven en bekleders) hebben zich reeds bij BOVAG gemeld en de verwachting is dat de nieuwe BOVAG-afdeling snel verder zal groeien.

Naar BOVAG

Verdere professionalisering en verbreding van de activiteiten deden DCR recentelijk besluiten om aansluiting te zoeken bij BOVAG omdat deze brancheorganisatie nog beter bij de ambities en de activiteiten van DCR past, onder meer vanwege het netwerk en de lobbykracht van BOVAG.


Foto: Arno Nijs
Van links naar rechts: Hans Joosten, branchemanager BOVAG Dutch Car Restorers, Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG, en Peter Satink, de vandaag verkozen voorzitter van BOVAG Dutch Car Restorers.

EU

De Dutch Car Restorers Association is één van de partners in het project ‘Clean & Future Proof Mobility Concepts’ dat door de Europese Unie vanuit het zogeheten EFRO fonds wordt gesubsidieerd. Er is vanuit heel Europa vraag naar het vakmanschap dat Nederlandse autorestaurateurs en bekleders bieden. Mede dankzij de Europese subsidie kan BOVAG-DCR ervoor zorgen dat dit vakmanschap behouden blijft.

Interclassics

DCR is op InterClassics 2018 aanwezig met een eigen stand. In de Noordhal worden op stand N.1650 presentaties en demonstraties gegeven inzake restauratie van carrosserie, techniek en interieur. En bezoekers kunnen natuurlijk met al hun vragen terecht bij de aanwezige specialisten. De stand wordt opgesierd door een Alfa Romeo 2000 Touring Spider uit 1958 en een Riley 2.5 Litre ‘Big Four’ special uit 1937.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring